9. kolo
02.10.2022 17:05 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder v oslavách s Aleksandrem Golovinem (© AFP)

Monaco doma jasně přehrálo Nantes

Hráči knížecího klubu si těžko mohli přát lepší vstup do utkání, jelikož po šesti minutách vedli o dvě trefy. Výtečný podvečer zažil Wissam Ben Yedder, který nechal vzpomenout na svou formu z minulé sezony, kdy se postaral celkem o pětadvacet přesných zásahů. Tentokrát zaznamenal hattrick, čímž posunul Monaco na pohárovou příčku, zatímco Les Canaris mají dál minimální náskok nad těmi sestupovými.

Už ve 2. minutě Clementovi svěřenci rychle rozehráli, načež Caio Henrique pobídnul Wissama Ben Yeddera. Alban Lafont sice dokázal proti obávanému šutérovi zasáhnout, jenže Breel Embolo, posila z Borussie Mönchengladbach, byl při své dorážce hlavou neomylný - 1:0. Další pohroma následovala v 6 minutě.

Golovin předal Embolovi, který dál posunul na Ben Yeddera, jehož oblouček zapadnul k pravé tyči - 2:0. Ve finále úvodní dvacetiminutovky se v dobré šanci ocitnul Quentin Merlin, ale Alexander Nübel díky výbornému zákroku svůj tým podržel. Následně se osmělil Alexandr Golovin, nicméně mezi tři tyče se netrefil.

Evann Guessand pak svým centrem německého gólmana poněkud vystrašil. Nicolas Pallois nedlouho poté ukázal, že na hřiště chodí především proto, aby gólům zabraňoval, nikoli aby je sázel. Právě tuto činnost má v monackém dresu na starosti Wissam Ben Yedder. Ve 28. minutě přidělal hostujícímu kouči Kombouarému další vrásky na čele, protože domácí snadno rozebrali defenzivu Nantes a odměnou jim byla přesná střela k levé tyči - 3:0.

Do konce úvodní půle si Kanárci mohli v obranné fázi přeci jen odpočinout. Jenže v době, kdy z časomíry utekla první hodina hry, podkopnul Andrei Girotto ve výborné pozici nacházejícího se Kevina Vollanda, což rozhodčí Thomas Leonard ocenil žlutou kartou pro obránce bretaňského celku, ale také penaltou, kterou hvězda utkání proměnila s velikým přehledem, a tím pádem si na konto připsala čtvrtý zásah v sezoně - 4:0.

Následně proběhlo několik střídání, ovšem úspěšný zákrok si připsal Lafont, když zkrotil pokus Krépina Diatty. Lohann Doucet pak spolupracoval s Mostafou Mohamedem, takže Nübel musel zasahovat. O tom, že tohle klání Nantes vůbec nevyšlo, svědčí i skutečnost, že se o jejich jediný gól musel postarat monacký Caio Henrique, jenž nikým neatakovaný trknul kolenem do vlastní brány centr Quentina Merlina - 4:1.

V nastaveném čase Ludovic Blas nastřelil Malanga Sarra a Abdoul Bamba si vylámal zuby na domácí jedničce. Sebevědomí AS před blížícím se duelem s Montpellierem nepochybně vzrostlo. Les Canaris naopak počtvrté prohráli, a věří, že o příštím víkendu zvládnou derby proti Stade Rennes v mnohem lepším stylu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele