31. kolo
16.04.2023 17:05 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Krepin Diatta (© AFP)

Monaco přehrálo Lorient a prodloužilo sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy

Svěřenci Philippea Clementa sice zůstávají na čtvrté pozici, ale na tu druhou ztrácí pouhé tři body. Dá se tedy předpokládat, že zbývajících osm kol bude ještě dramatických. Ostatně rozhodnuto není ani o mistrovi. Naopak se dá předpokládat, že Les Merlus po dalším zaváhání ztratili možnost se na podzim představit v evropských pohárech.

Už ve 4. minutě pálil nebezpečně Wissam Ben Yedder, avšak v rámci tohoto klání mu nebylo přáno. Na druhé straně to zkusil Montassar Talbi a Nübel předvedl rutinní zákrok. Zato v závěru úvodní čtvrt hodiny viděla tradičně mizerná návštěva (na Stade Louis II dorazilo 6 930 diváků) vedoucí gól, v této sezoně čtyřiašedesátý.

Centr do vápna si našel na hranici malého vápna Krépina Diattu, jenž v tísni neměl jinou možnost, než zakončovat kolenem, což se ukázalo býti nejlepším řešením, protože Mannonemu propadnul balon pod tělem - 1:0. Při dalším pokusu, který měl na svědomí Guillermo Maripán, si hostující gólman počínal o poznání jistěji.

Jenže ve 27. minutě opět kapituloval. Ben Yedder měl moře prostoru ke střele. Nakonec se rozhodnul pobídnout rozběhnutého Alexandra Golovina, kterému adresoval přihrávku do vápna a šestadvacetiletý záložník byl zblízka úspěšný - 2:0. Krátce po rozehrávce si pořádně oddychnul Bamo Meité, jelikož nechybělo mnoho k tomu, aby si dal vlastní gól. Při další akci střílel Diatta a dorážel Kevin Volland, kterému pokazil radost na brankové čáře stojící Montassar Talbi.

Po změně stran tvrdě pálil Wissam Ben Yedder, ale italský strážce bretaňské svatyně prozatím další trefu nepřipustil. Došlo na ni totiž až při další akci, která přišla na pořad podvečera v 55. minutě. Podruhé asistoval hráč s desítkou na dresu. Tentokrát "vykulil" Vollandovi, jenž placírkou zamířil neomylně pod břevno - 3:0.

Bamba Dieng místo snížení našel pouze Nübela, což platilo i pro kolegu Laurenta Abergela. V pohybu rozhozený Maripán v 85. minutě podkopnul Siriného Doucourého a sudí Bastien Dechepy nakonec ukázal na penaltový puntík. Ibrahima Koné mířil dostatečně k pravé tyči, takže nevadilo, že domácí jednička vystihla směr - 3:1. Jenže družina Régise Le Brise už nic dalšího nepředvedla.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele