19. kolo
15.01.2023 17:05 CET
7 : 1
(5:1)

Reportáž

Krépin Diatta (© AFP)

Nekompromisní Monaco suverénně přejelo Ajaccio a znovu se přiblížilo čelu tabulky

Na Stade Louis II bylo hotovo už po úvodní půl hodině hry. Nakonec z toho byl sedmigólový příděl, díky kterému se knížecí klub aktuálně pyšní druhou nejlepší ofenzivou v Ligue 1. Ajaccio si na konto připsalo první velký debakl, nicméně už před ním se pohybovalo v sestupové zóně, byť pouze zásluhou horšího skóre.

Divácká kulisa byla tradičně neveliká. A kdyby snad náhodou dorazil do ochozů někdo až po dvou minutách hry, nestihnul by zásah Axela Disasiho, který po rohovém kopu dorážel z bezprostřední blízkosti, jelikož Benjamin Leroy nezkrotil hlavičku Guillerma Maripána - 1:0. Než se hosté probrali, prohrávali už o dvě trefy.

V 6. minutě Vanderson přihrával přímo před bránu na zadní tyč, kde číhal Krépin Diatta, a z jednoho metru dopravil kulatý předmět v souladu s pravidly na místo určení, což záhy potvrdil videorozhodčí - 2:0. Jenže za pět minutek se Korsičanům podařilo snížit. Poté, co zabojovali na útočné polovině, vyhrál v souboji Cyrille Bayala míč pro Youcefa Belaïliho, na jehož následnou střelu pravačkou k levé tyči Alexander Nübel nedosáhnul - 2:1.

V ten moment pochopitelně ještě nikdo nevěděl, že L’ours si svou porci radosti v rámci této partie už vyčerpali. Po dvaceti minutách hry už to bylo znovu o dvě branky, jelikož přízemní pokus Wissama Ben Yeddera se ukázal býti nechytatelným - 3:1. Sedm minut poté se monacký kapitán radoval znovu. Golovin mu v šestnáctce posunul balon, který nezkrotil Fernand Mayembo, a další zakončení do protipohybu muže v rukavicích doputovalo na místo určení - 4:1.

Poločas hrůzy pro Oliviera Pantaloniho a jeho svěřence pokračoval. Ve 33. minutě Ismaël Diallo nešikovně srazil Diattu, a protože tak učinil ve vlastním pokutovém území, ukázal sudí Ruddy Buquet na penaltový puntík. Ben Yedder byl dostatečně razantní na to, aby zaznamenal hattrick během čtrnácti minut - 5:1. Nutno dodat, že se v Ligue 1 nejedná o ten nejrychlejší (o ten se v roce 2005 postaral Matt Moussilou, přičemž mu stačilo pět minut).

Dokonce i sám bývalý útočník Sevilly stihnul jeden rychlejší, konkrétně letos v květnu během deseti minut třikrát sestřelil Brest. Co na tom, že mezitím došlo na poločasovou pauzu? První pětačtyřicetiminutovka v knížectví na břehu Středozemního moře už další zářezy nepřinesla. V té druhé trvalo čtvrt hodiny, než Krépin Diatta chtěl centrovat do vápna, ale místo toho zaskočil všechny zúčastněné, a míč skončil na horní síti.

Následně to zkusil Caio Henrique a Leroy vyrazil na roh. Strážce svatyně po něm vyboxovával na hranici vápna, odkud vracel zpátky Diatta, načež Breel Embolo skóroval hlavou do protipohybu brankáře - 6:1. Florian Chabrolle zatoužil po snížení, jenže k tomu by musel lépe zamířit. V 72. minutě se do šance opět dostal účastník mistrovství světa v Kataru, tedy Embolo, a autor šestého monackého gólu. Na ten sedmý si musel ještě počkat, neboť při snaze narvat balon pod břevno přestřelil.

V předposlední minutě řádné hrací doby si spravil chuť, protože vystihnul zpětnou přihrávku, ukázal záda Oumaru Gonzalezovi a finální oblouček se proměnil ve Švýcarovu desátou trefu - 7:1. Rozhodčí pak tohle jednoznačné klání ukončil. Monaco se za dva týdny těší na ostře sledovaný duel proti Marseille, zatímco Ajaccio se pokusí napravit dojem proti Lyonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele