11. kolo
16.10.2022 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Duel mezi Auxerre a Nice vítěze nepoznal

Les Aiglons sice mají prostředky, aby mohli směle konkurovat PSG, ale zatím se jim zdaleka nedaří podle představ. Tři vítězství a stejný počet remíz při aktuálním rozpoložení stačí v Ligue 1 pouze na spodní polovinu tabulky. Tam se nachází i nováček z Auxerre, nicméně u toho se něco podobného dalo očekávat.

Během úvodních dvaceti minut nešlo borcům na hrací ploše upřít snahu, ale k žádné vyložené příležitosti se nepropracovali. Až právě ve 20. minutě předvedl výbornou práci Képhren Thuram, ze které vytěžil maximum z bezprostřední blízkosti od odkryté branky dorážející Andy Delort, jenž v tomto ročníku skóroval popáté - 0:1.

Další pasáž utkání připomínala tu z jeho úvodu. Až do 42. minuty, kdy Mathias Autret centroval od rohového praporku na bližší (pravou) tyč, kde hlavou usměrnil kulatý předmět na místo určení Nuno Da Costa - 1:1. Následně padnul Gaëtan Laborde po kontaktu s Jubalem Júniorem. Sudí Eric Wattellier se rozhodnul, že nechá pokračovat ve hře.

Po změně stran byli hráči klubu, který se v týdnu musel v rámci základní skupiny Evropské konferenční ligy sklonit před uměním 1. FC Slovácko, nadále bezradní ve finální fázi. Naopak Lassane Sinayoko vyprodukoval zpoza vápna přízemní střelu, která byla sice pomalá, nicméně pokud by mířila do prostoru mezi třemi tyčemi, zřejmě by na ni Kasper Schmeichel nedosáhnul.

V 66. minutě se Nicolas Pépé, který ještě před poločasovou pauzou vystřídal autora gólu Delorta, ujal exekuce přímého kopu, který poslal rovnou do náruče Benoîta Costila. V 77. minutě to reprezentant Pobřeží slonoviny zkusil znovu. Tentokrát minul bránu o dobrý metr.

V poslední desetiminutovce si nejprve na dlouhý balon do vápna soupeře naběhnul Ross Barkley a míč možná lehce líznul pravou tyčku. Na opačném pólu se k těžkému kopu odhodlal někdejší velký talent M’Baye Niang. Muž v rukavicích mohl děkovat své levé tyči, která na Stade Abbe Deschamps patrně zvoní doteď.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele