11. kolo
24.10.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes bylo nakonec v těžkém utkání proti Štrasburku úspěšnější

Díky pátému tříbodovému zisku v sezoně svěřenci Bruna Génésia vědí, že i po jedenácti kolech setrvají na pohárových příčkách. Naopak Racingu se nepodařilo navázat na mimořádně přesvědčivou výhru nad ASSE (5:1), kvůli čemuž mu bude patřit pozice v dolní polovině tabulky.

Pozdější hrdina Nayef Aguerd se poprvé dostal do zakončení už po necelých 180 sekundách. Bránu, kterou střežil Matz Sels, však minul o nějakých dvacet čísel. V 7. minutě střílel z přímého kopu Sanjin Prcić. Ač mířil na Gomisovu stranu, vůbec to nebyl marný pokus a domácí jednička měla plné ruce práce, aby uchránila svůj tým od pohromy.

V minutě čtrnácté centroval Kamaldeen Sulemana na zadní tyč, kde číhal Benjamin Bourigeaud, ale trefil jenom boční síť. Poslední zmíněný fotbalista přinutil v 18. minutě Selse k vynikajícímu zákroku, když si naběhnul na přední tyč, aby hlavičkou zacílil přesně do branky. Další nebezpečná standardka doputovala ve 26 minutě k Aguerdovi, jehož koníček opět famózně vytěsnil brankář Štrasburku.

Druhý poločas přinesl spíše bojovný fotbal. Až v 71. minutě si Prcić narazil s Ajorquem, načež s přispěním Gomise zacílil do levého horního rohu brány. Radost ze vstřeleného gólu však sudí Stéphanie Frappart překazila, jelikož se ukázalo, že asistent vybíhal z ofsajdového postavení. Habib Diallo pak netrefil přesně.

Takže musel všechno "rozseknout" až ve dvaaosmdesáté minutě Nayef Aguerd, když Majerův centr od rohového praporku konečně usměrnil hlavou na místo určení - 1:0. Rennes pak chtělo stůj co stůj těsné vedení uhájit až do závěrečného hvizdu, což se mohlo v poslední nastavené minutě hrubě nevyplatit, kdyby Alfred Gomis senzačně nevychytal Habiba Dialla.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele