4. kolo
29.08.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Lionel Messi při svém debutu proti Remeši za PSG sice neskóroval, ale i tak slaví vítězství

Argentinská superstar přišla na hrací plochu až v 66. minutě, když symbolicky vystřídala kamaráda Neymara. V té době už pařížský celek vedl o dvě branky, o které se postaral Kylian Mbappé. A další se už nikomu přidat nepodařilo.

Na Stade Auguste-Delaune přišlo 20 525 diváků. A v 10. minutě sledovali, kterak pozdější hrdina Mbappé mířil pouze do boční sítě. Na opačném pólu se v dobré pozici ocitnul El Bilal Touré. Na tohle zakončení však nebude dlouho vzpomínat. V 16 minutě centroval do vápna Ángel Di María. A protože Andreaw Gravillon zaváhal, mohl Kylian Mbappé z bezprostřední blízkosti hlavou otevřít svůj střelecký účet - 0:1.

Ve 23. minutě se do centru opřel Marquinhos, ale netrefil. Prakticky celý zbytek úvodního poločasu patřil borcům z pařížského klubu. Ti však hráli spíše na efekt, což se málem nevyplatilo ve 42. minutě, kdy nenápadná střela, kterou vyprodukoval Moreto Cassamá, skončila na spojnici břevna a tyče. Veliká klika pro tým Mauricia Pochettina.

V nastaveném čase ještě zkusil štěstí Abdou Diallo. Predrag Rajković si celou situaci pohlídal. V 51. minutě hlavičkoval El Bilal Touré. Keylor Navas míč zcela nezkrotil, takže jej Marshall Munetsi dorazil za jeho záda. Bohužel se po konzultaci s videorozhodčím ukázalo, že zakončující fotbalista stál v těsném ofsajdu.

V 62. minutě posunul Dion Lopy na Valona Berishu, jenž přinutil Navase k výbornému zákroku. A nutno podotknout, že také velmi důležitému, protože díky němu mohl Mbappé za 120 sekund přidat druhou branku, když doklepával zblízka poté, co mu parádní přihrávku napříč pokutovým územím adresoval Achraf Hakimi - 0:2.

Pak už přišla chvíle Lionela Messiho, jemuž se dočkalo bouřlivého přivítání i od domácích příznivců. V 71. minutě tak přímo na hřišti sledoval, kterak Yunis Abdelhamid pálí Navasovým směrem. Následně přišla řada na Ilana Kebbala, jehož střela byla sražena, což platilo i pro následný Berishův pokus. Jednička v dresu PSG musela do závěrečného hvizdu zasahovat ještě dvakrát, ovšem ani v jednom případě nešlo o velké ohrožení jeho svatyně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

Fandové PSG prosím vás? Tak co ten Kylian Mbappé hm?

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalista co neumí kopat penalty

Reagovat
Pharrell

Hm zajímavé. Že bude základní sestava bez Mbappé? Přitom teď není zraněný/nemocný a nebo není v karetním trestu. Tohle možná vypadá na přestup.

Reagovat
Pharrell

Tak Mbappé nakonec v základní sestavě. No uvidíme co se bude dít po tomhle zápase.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele