26. kolo
26.02.2022 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dante (© AFP)

Duel o třetí místo vítěze neměl, Štrasburk remizoval s Nice bez branek

Jeden z očekávaných šlágru 26. kola francouzské nejvyšší soutěže mnoho krásy nepřinesl, spíše byla k vidění taktická bitva a i přes mnohem větší aktivitu domácího Racingu branka nepadla. Hosté tentokráte byli v ofenzívě naprosto bezzubí, protože téměř celý druhý poločas museli hrát bez vyloučeného Danteho a za devadesát minut nevystřelili ani jednou mezi tři tyče. Domácí však dlouhou početní výhodu zužitkovat nedokázali.

V tabulce Ligue 1 proto klesli na páté místo se třiačtyřiceti body o skóre za čtvrté Rennes, OGC má na kontě stále o tři body více a drží solidní třetí příčku. První větší možnost se zrodila přesně po odehrané čtvrthodině, kdy se v pokutovém území soupeře zjevil osamocený Gameiro, jenže poté těsně minul pravou tyč. Za další čtvrthodinu se dostal k odraženému balónu Prcić, nicméně jeho ránu směřující do pravé šibenice výtečně odvrátil na roh brankář Benítez.

Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, celek z jihu Francie si výrazně zkomplikoval situaci ihned po změně stran. Osmatřicetiletý obránce Dante uviděl první žlutou kartu v 19. minutě, o necelou půl hodinu později se dopustil zbytečného nedovoleného zákroku na vlastní polovině a rozhodčí Frappartová mu po udělení druhé žluté karty vzápětí ukázala také kartu červenou. Nice se od tohoto okamžiku pouze bránilo.

Domácí celek výrazně přitlačil v závěrečných dvaceti minutách. Hrdinou hostujícího výběru se stal Benítez, který během zhruba osmi minut zneškodnil dokonce čtyři nebezpečné rány střídajícího Dialla. Vzápětí uviděl přímou červenou kartu za protesty Justin Kluivert, jenž opustil hrací plochu v 66. minutě, a OGC proto pokračovalo v deseti hráčích na trávníku. Tento moment ale neměl na výsledek žádný vliv, Nice totiž udrželo čisté konto až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, ligue1.com, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:2

Reagovat
DidusIneptus

Další zbytečná ztráta Štrasburku. Začalo to v Bordeaux (3 body ztráta), s Etienne (2body) a teď s Nice (2). Jinak by mohli figurovat na 2. místě. PSG na tom není o moc líp ve Ligue1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele