23. kolo
06.02.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dimitri Lienard (© AFP)

Strasbourg porazil Nantes a poskočil na čtvrtou příčku

Před přestávkou Racing těsně nezvládnul přestřelku proti Bordeaux, nicméně teď se možná odrazí k další sérii bez porážky. Naopak Les Canaris nepotvrdili zlepšenou formu z posledních týdnů a po třiadvaceti kolech zůstanou ve středu tabulky.

První velká šance se na Stade de la Meinau odehrála v závěru úvodní desetiminutovky, když Ajorqueho zakončení musel na brankové čáře likvidovat Quentin Merlin. Další minuty přinesly spíše opatrnější fotbal s několika nepřesnostmi. Až po půl hodině vyrazil Lafont centr jenom k Sanjinu Prcićovi, který málem zařídil svému týmu vedení. Tady opravdu mnoho nechybělo!

Následně se znovu připomněl Ludovic Ajorque, jehož hlavička ovšem nebyla přesná. Zato jeho jmenovec Blas na opačném pólu pořádně zaměstnal Matze Selse. Další střela fotbalisty Nantes už byla sražená. Ve druhé půli musel Alban Lafont nejprve vyřešit nebezpečné manévry v podání Adriena Thomassona, se kterým se v kanárkovém dresu před lety minuli.

Ibrahima Sissoko měl na hlavě další šanci, jenže zařízení netrefil. To se podařilo až v 74. minutě jeho spoluhráči Dimitri Liénardovi, který po Thomassonově přihrávce využil nestability obránce Fábia, který záhy střídal, a v podstatě nechytatelnou ranou pod břevno zajistil svému klubu jedenácté vítězství v aktuální sezoně - 1:0.

Až do páté nastavené minuty svěřenci Antoinea Kombouarého jen marně dobývali obranný val domácího celku, takže ke své škodě nenavázali na výhru proti Lorientu, nýbrž na předchozí porážku s Nice. Tuhle ztrátu budou chtít napravit o příštím víkendu proti Remeši, zatímco Strasbourg zajíždí na Stade Raymond Kopa v Angers.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele