28. kolo
13.03.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexander Djiku (© AFP)

Štrasburk nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Monaco

Tým Juliena Stéphana pokračuje ve sbírání bodů, díky čemuž ani po osmadvaceti kolech neopustí pohárové příčky. Knížecí klub k nim má po další ztrátě zase o kus dál, nicméně pořád se nejedná o neřešitelnou situaci.

Úvodní desetiminutovka přinesla spíše nepřesnosti. A když už to vypadalo, že zakončení Auréliena Tchouaméniho poputuje mezi tři tyče, pomohla defenziva svému gólmanovi a střela byla sražena na rohový kop. Další rozpačité minuty utnul až Alexander Djiku, když jeho tým soupeři ukázal, kterak optimálně naložit s rohovým kopem.

Ludovic Ajorque prodloužil na přední tyči na tu zadní, kde se k hlavičce dostal Kévin Gameiro. Letící balon se snesl k nohám zmíněného ghanského reprezentanta, jehož nůžky byly jak efektní, tak efektivní - 1:0. Po půl hodině se zblokovaná střela Kevina Vollanda odrazila k Diopovi, který s něčím takovým opravdu nepočítal. A podle toho to taky dopadlo.

Hned po startu druhé půle pálil Selsovým směrem Gelson Martins, avšak skóre se podruhé v utkání neměnilo. Potom pálil ostrými Sanjin Prcić, leč náskok jeho týmu zůstal jednobrankový. To samé platilo i v 56. minutě, kdy bosenského záložníka chytře pobídnul Jean Bellegarde. Po hodině hry mohl pojistku přidat Ajorque, kdyby hlavičku nenasměroval do brankové konstrukce.

V 74. minutě centroval Vanderson a Myron Boadu v dobré pozici selhal. Krátce před vypršením řádné hrací doby se osmělil ještě Alexandr Golovin. Branku nezaznamenal, což přineslo devátou porážku pro Monaco. Přitom za týden se Clementův výběr střetne s vedoucím PSG. Ve formě hrající Racing zajíždí do Lorientu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele