34. kolo
23.04.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Corentin Jean (© AFP)

PSG uhrálo bod s Lens a stalo se podesáté v historii mistrem Ligue 1

PSG získalo svůj historicky desátý titul v Ligue 1, s velkou pompézností ho však neoslavilo, neboť doma s Lens pouze remizovalo. I tak si vytvořilo už čtyři kola takový náskok, který už v tabulce nikdo stáhnout nemůže. Hosté v Parku princů stvrdili, že jsou v posledních týdnech ve velmi dobré formě, a urvali zajisté velmi cenný bod do současných bojů o přední pozice.

Celek ze severu Francie rozhodně nepředvedl vůbec ustrašený výkon. Už v první půli se mu zdařilo několikrát zahrozit, byť přece jenom aktivnější směrem dopředu byl jeho soupeř. Ty největší šance si vytvořila pařížská družina ve 26. minutě, a to zásluhou Hakimiho, který se řítil sám na bránu, nicméně z blízkosti na brankáře Lecu trestuhodně nevyzrál.

Ve 31. minutě pálil z těžkého úhlu Messi, ani on ovšem na Lecu nevyzrál, ve 32. minutě neuspěl rovněž Mbappé, který nasměroval balón pouze nad bránu. Krátce před obrátkou se do dvou solidních možností propracovalo i Lens, avšak Clauss si na gólmana Navase nepřišel a Fofana následně o pár chvil později pálil pouze nad bránu. Až ve druhém poločase zkrátka padly obě branky.

V 57. minutě se situace začala Les Sang et Or opravdu zásadně zkomplikovat. Danso totiž před vlastní šestnáctkou nešetrně fauloval Neymara, vysloužil si žlutou kartu, a protože již byl napomínám jednou v 9. minutě, inkasoval červenou kartu. V oslabení se Lens bránilo vážně dost ztuha a v 68. minutě přece kapitulovalo. Neymar vyslal přihrávku na Messiho, ten si míč narovnal na svou levačku a umístil ho nechytatelně k tyčce.

Těsně vedení ovšem Les Parisiens neudrželi. V 88. minutě urval jejich protivník plichtu, to když to když Saïd do vápna uvolnil sbíhajícího si Machada, ten adresoval svou přihrávku ke druhé tyči, kde se objevil zcela sám Jean, a tomu nedělalo větší potíže zamířit i z ne úplně lehkého postavení ve skluzu do brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele