38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Gerson (© AFP)

Marseille po jasné výhře nad Strasbourgem uhájila druhou příčku

Klub z přístavního města se tak stává vicemistrem po dvouleté odmlce. Po letošním představení v rámci Evropské konferenční ligy, kde svěřenci Jorgeho Sampaoliho došli do semifinále, si zahrají Ligu mistrů. Racing v konečném součtu opanoval šesté místo, takže na pohárovou Evropu nedosáhne.

Domácí byli aktivní od samotného začátku a do vedení mohli jít už v 6 minutě. Nepovedenou zpětnou přihrávku vystihnul Arkadiusz Milik, který následně pobídnul Amineho Harita, který střílel jenom do tyče. Krátce poté se osmělil Mattéo Guendouzi a Matz Sels musel do akce. Na další pokus se čekalo do 23 minuty.

Podepsal se o něj Kevin Gameiro, když centr Anthonyho Caciho poslal mimo tři tyče. První gól se tedy na Stade Vélodrome slavil po půl hodině hry. Gerson se toho nebál a tvrdou střelou z úhlu rozvlnil síť - 1:0. Poločas zakončil svou dalekonosnou střelou Gameiro, avšak cílil právě do míst, kde stál připravený Steve Mandanda.

Útočník Racingu se připomněl hned po startu druhého dějství. Znovu mu scházela přesnost. V 50. minutě vyprodukoval skákavou střelu Ludovic Ajorque, nicméně pro brankáře ve službách OM se věru nejednalo o žádnou složitou práci. Rozhodčí Stéphanie Frappart, která bude pískat i na MS v Kataru, potom musela zápas na pět minut přerušit, protože nedisciplinovaní domácí fandové se dýmovnicemi postarali o snížení viditelnosti.

Po hodině hry pálil Guendouzi a Sels se musel znovu činit. Stejně si hostující jednička počínala i v 71. minutě proti nepříjemně tečované střele, kterou jejím směrem vyslal Amine Harit. Duje Čaleta-Car pak hlavičkoval tak, že balon skončil na horní síti. V 73. minutě při dobré akci Milik posunul na Harita, který dále našel Cengize Ündera, jehož přesná střela se zastavila až v síti - 2:0.

V 79. minutě zatoužil po odpovědi Adrien Thomasson, jenže minul. Zbývající dvě branky si hráči Marseille nechali až na závěrečné minuty. Cengiz Ünder svou druhou trefu v zápase nepřidal. Na rozdíl od Gersona, jehož levačka byla po Milikově asistenci neomylná - 3:0. Během pětiminutového nastavení došlo nejen na dvě střídání, nýbrž i na čtvrtý zářez, který se zrodil poté, co Cedric Bakambu dorážel kulatý předmět za gólmanova záda - 4:0. Finální utkání sezony tedy vicemistrovi vyšlo na výbornou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bravo Štrasburk! 6.misto perfekt!. Ani jsem to na začátku sezony nečekal. Příští rok by bylo dobrý tohle hezké místo obhájit. Držím palce!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele