3. kolo
27.10.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

V dohrávce 3. kola Nice s Marseille pouze remizovalo

Při původním srpnovém termínu začali fanoušci házet na trávník lahve, a poté na něj sami vběhli. Zápas tedy skončil fiaskem a bylo nutné ho opakovat. Díky brzké trefě šli Les Aiglons do vedení, jenže hosté stihli v závěru úvodního dějství vyrovnat.

Ve 4. minutě se dostal balon k Hassenemu Kamarovi, avšak branka mu byla poněkud malá. Nepřesné zakončení mohlo družinu Christopha Galtiera mrzet necelých 120 sekund. Potom Kamara vysunul Evanna Guessanda, jenž si pohlídal ofsajdovou hranici, a když doběhnul do velkého vápna, nezištně přenechal Amine Gouirimu, jenž měl před sebou už vcelku snadnou úlohu - 1:0.

Na konci úvodní čtvrt hodiny obrana hostujícího celku chybovala, což Guessand nedokázal potrestat, jelikož se při své střele z úhlu neplánovaně ukopnul. Další minuty se nesly spíše ve znamení faulů. Kvůli tomuto prohřešku proti pravidlům musel zkušený sudí Clément Turpin fouknout do píšťalky dohromady dvaadvacetkrát, přičemž rozdal čtyři žluté karty, tři z nich v nastaveném čase druhého poločasu.

Ve 42. minutě poslal Geron z levého křídla přihrávku do vápna, kde Dimitri Payet jednoduchým naznačením pohybu zmátnul Melvina Barda, aby mohl ve skluzu poslat skákavou střelu do pravého dolního rohu Benítezovy svatyně - 1:1. Více pozoruhodných brankových příležitostí už první půle nenabídla.

V té druhé byla hra dosti nesourodá a Pau Lópezovi přidělal nejvíce vrásek svou nepříliš zdařilou malou domů Jordan Amavi. A po závěrečném hvizdu to vypadalo, že jsou s dělbou bodů všichni spokojení. Nice, které se o víkendu představí na Stade Raymond Kopa v Angers, tak zůstává třetí o bod před Marseille. Klub z přístavního města čeká v neděli Clermont.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dalibor Sladky

derby nemá víťaza X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele