32. kolo
17.04.2022 13:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Nice po čtyřzápasovém půstu vyhrálo, díky pozdně trefě přehrálo Lorient

Na tenhle zápas dvaatřicátého kola bude s radostí vzpomínat Andy Delort, jelikož se postarala o obě branky svého týmu. Les Aiglons tak dále zůstávají ve hře o Ligy mistrů. Les Merlus naopak zůstávají výrazně namočení bojů o udržení.

V 6. minutě rozehrávali domácí roh, po kterém se neúspěšným volejem prezentoval Flavius Daniliuc. Další minuty žádnou velkou šanci nepřinesly. Pomalé kombinace defenzivy snadno zachytávaly. Až ve 35. minutě vymyslel technický obstřel z rohu šestnáctky Justin Kluiverta a Matthieu Dreyer musel vyrážet do bezpečí, jelikož míč se snážel pod břevno jeho svatyně.

V nastaveném čase balon propadnul až k Delortovi, jenž prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Mladý Kluivert zkusil štěstí hned po změně stran znovu, ale nebyl přesný. V 53. minutě vletěl do pokutového území Képhren Thuram a Moritz Jenz jej poslal na zem za cenu žluté karty a penalty, o které rozhodčí Amaury Delerue vůbec nepochyboval.

Gólman při Delortově exekuci sice vystihnul úmysl, avšak na kulatý předmět si stejně stačil pouze sáhnout - 1:0. Už po sedmi minutách bylo srovnáno, jelikož Armand Laurienté po Le Goffově přihrávce předvedl efektivní zasekávačku, kterou vyřadil ze hry Calvina Stengse. Následně se dostal na hranici malého čtverce, odkud Walteru Benítezovi zahrál na housle - 1:1.

Andy Delort byl nadále aktivní, za což byl po zásluze odměněn dvě minutky před vypršením řádné hrací doby. Kasper Dolbert z pravého křídla parádně nacentroval na hlavu svého neobsazeného třicetiletého spoluhráče, jehož koníček se nepřekvapivě ukázal býti pro Dreyera zcela nechytatelným - 2:1. Ve zbytku utkání Pélissierovi svěřenci už prostor na odpověď nedostali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele