34. kolo
24.04.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Khéphren Thuram (© AFP)

Nice zásluhou pozdního gólu porazilo Troyes

Už to vypadalo, že si "Orli" připíšou osmou remízu v sezoně. Jenže Képhren Thuram v samotném závěru potěšil nejen kouče Galtiera, nýbrž i svého otce Liliana. A naopak rozesmutněl Bruna Irlese, který bude mít ještě plné ruce práce s tím, aby Estac udržel mezi elitou.

Na první dobrou šanci se na stadionu Allianz Riviera čekalo deset minut. Pak si udělal prostor Amine Gouiri a jeho střela na bližší tyč těsně minula cíl. Kasper Dolberg byl od začátku hodně aktivní, jenže v minutě osmnácté si pořádně nesešteloval mířidla. Následně Andy Delort připravil míč pro Justina Kluiverta, jehož pokus zpoza vápna se do vymezeného prostoru nevešel.

Ani další minuty rozhodně nepřinesly žádnou fotbalovou nudu. Ve 27. minutě chyběl Kluivertovi krůček k tomu, aby na místo určení doklepnul Dolbergovu pobídku. To hostující Renaud Ripart na centr od svého spoluhráče dostáhnul, jenže gólovou radost mu pokazil zdvihnutý praporek, který signalizoval těsný ofsajd.

Devětadvacetiletý forvard zanedlouho zatápěl domácí obraně znovu, ale přestřelil. Ve 43. minutě se k hlavičce dostal Delort, ale evidentně nečekal, že by Moulin při vyběhnutí zaváhal, a tak ani z tohoto mráčku nezapršelo. Po Kluivertově zakončení se skóre taky neměnilo. Hned po startu druhého poločasu se Delort dožadoval penalty, neboť měl pocit, že protihráč zahrál rukou. Rozhodčí Hakim Ben El Hadj zůstal klidný.

Issa Kaboré pak našel jenom Benítezovy rukavice. Aktivní Andy Delort se pak v šestnáctce s míčem otočil, jenže na místo určení jen nedopravil. Nepřesným pokusům učinil v 80. minutě stopku Evan Guessand, když z bezprostřední blízkosti hlavičkoval do Moulina. Až v nastaveném čase Thuram svou přízemní střelou potěšil všechny příznivkyně a příznivce Les Aiglons - 1:0. I proto, že po rozehrávce Walter Benítez skvěle vychytal Ikého Ugboa.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele