13. kolo
07.11.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Kalifa Coulibaly (© AFP)

V zápase mezi Nantes a Strasbourgem nikdo nevyhrál

Nadále tedy platí, že oba celky mají na kontě stejný počet bodů, konkrétně osmnáct. Vzájemné klání se dvakrát vyvíjelo lépe pro domácí, nicméně Racing dokázal pokaždé srovnat, přestože dohrával o deseti.

Už ve 3. minutě se pořádně zapotil Alban Lafont, když jej svým pokusem zaměstnal Habib Diallo. V závěru úvodní dvacetiminutovky nejprve mířil Selsovým směrem Randal Kolo Muani, nicméně gólu se dočkal až při následné střele jeho parťák Kalifa Coulibaly, když z hranice malého vápna parádně uklidil do sítě centr Mosese Simona z levé strany - 1:0.

Ve 28. minutě mohl navýšit vedení Andrei Girotto, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Když už to vypadalo, že Les Canaris půjdou do šaten s těsným vedením, ozval se Habib Diallo. Na hranici ofsajdu převzal míč. Lafonta přehodil šikovným obloučkem, který však směřoval pouze do tyče. Od ní se naštěstí odrazil optimálním směrem, takže mohl senegalský rodák ihned zjednat nápravu - 1:1.

Fotbalistům Nantes závěr první půle sice nevyšel, nicméně vedení si vzali zpět hned po startu té druhé. Moses Simon vymyslel další centr do vápna. A když se mohutný Randal Kolo Muani pověsí do vzduchu, nedá se prakticky nijak ubránit - 2:1. V jednapadesáté minutě o sobě dal poprvé vědět do té doby de facto neviditelný Ludovic Ajorque.

Nepodepsal se pod gól ani gólovou střelu. Na svědomí neměl ani asistenci. Místo toho ostře sejmul Fábia, který zápas nedohrál. Každopádně vysoký útočník ve službách Les Coureurs musel po svém nevybíravém zákroku předčasně do šatny. Jenže v následující desetiminutovce bylo hned dvakrát rušno před Albanem Lafontem.

Poprvé ještě dokázal zasáhnout, avšak po Guilbertově centru na bližší (pravou) tyč a následné hlavičce bývalého záložníka Nantes Adriena Thomassona se mu to už nepodařilo - 2:2. Domácí do konce utkání zvládli už jenom dvě zakončení. Prvním byla nepřesná hlavička Andreie Girotta, při druhém se proti Ludoviku Blasovi vyznamenal Matz Sels.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele