19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monaco zápas 19. kola Ligue 1 zvládlo, nejtěsnějším možným rozdílem přehrálo Rennes

Les Rouges et Noirs si dělali zálusk na to, aby se stali podzimním vicemistrem. Jenže poněkud zapomněli, že knížecí klub má v kádru Ben Yeddera s Vollandem, kterým se nevyplácí nechat byť jen malý kousíček prostoru.

V 6. minutě došlo na první závar před Gomisovou svatyní, nicméně Sofiane Diop hlavičkoval nad. Oba celky se snažily hrát aktivně, avšak přes pozorné obrany se složitě prostupovalo. Povedlo se to až po úvodní čtvrthodince, kdy Adrien Truffert nahrál Martinu Terrierovi, který si narazil s Gaëtanem Labordem, a pak už bylo celkem jednoduché poslat míč podél vyběhnuvšího Nübela - 0:1.

Také na začátku další akce byl dvacetiletý Belgičan Truffert. Výtečnou kolmicí pobídnul Labordeho, který udělal kličku gólmanovi, ale protože už byl příliš z úhlu, našel jenom boční síť. Po půl hodině nejprve pálil Volland do břevna, a poté si šel rozhodčí Ruddy Buquet prohédnout záznam, aby si potvrdil, že se v pokutovém území Rennes nedovoleně hrálo rukou.

Byla z toho penalta, během které měl Wissam Ben Yedder vlastně štěstí, že Alfred Gomis zvolil opačný kout svojí brány - 1:1. V závěru poločasu tempo nepolevilo, leč další velká možnost už k vidění nebyla. V 55. minutě se pokusil překlopit misky vah znovu na stranu bretaňského klubu Jonas Martin. Snad by se mu to i povedlo, kdyby nemířil nad.

Po hodině hry Ismail Jakobs pobídnul Kevina Vollanda, jehož chvíle měla ovšem přijít až deset minut poté. Výraznou roli při tom sehrála paní Štěstěna. Sofiane Diop chtěla zřejmě z voleje střílet, jenže míč se mu svezl po pravačce, načež se odrazil od země a německý reprezentant proto mohl skórovat z hranice malého čtverce - 2:1.

Za pouhých 180 sekund měla skvadra Bruna Génésia blízko k vyrovnání. Flavien Tait centroval a Baptiste Santamaría orazítkoval břevno. Velká škoda pro hosty. Následně hlavičkoval vedle střídající Myron Boadu, který zanedlouho ve výborné pozici nepochopitelně selhal. Dále se neujal ani pokus Trufferta, ani šance Benjamina Bourigearda, který se v nastaveném čase dostal ještě k jedné, nicméně na Alexandera Nübela nevyzrál. Rennes tedy zatím okupuje čtvrtou příčku, Monaco jest ještě o dvě pozice zpět.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele