33. kolo
20.04.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Marquinhos (© AFP)

PSG si hravě poradilo s Angers, k prvenství v Ligue 1 má nesmírně blízko

Neměl k ruce své obvyklé parťáky z útoku Lionela Messiho a Neymara, kteří nemohli proti Angers nastoupit vlivem lehčích zdravotních problémů, respektive karetního trestu, přesto si Kylian Mbappé počínal bravurně. Zaznamenal rozhodující trefu, doplnili ho pak ještě Sergio Ramos a Marquinhos, a PSG, které si každopádně na oslavy titulu musí počkat, tak zvítězilo.

Na první pohled se může zdát Mbappého zápis jako tradiční a očekávané obohacení vlastních statistických údajů, pokud se však zahledíme na jeho výkon podrobněji, zjistíme, že několik jiných šancí na další zaznamenání dobrých čísel ještě zahodil. Hlavně ve druhém poločase si domácí nevěděli rady, nedokázali ho správně bránit. Měli jen velké štěstí, že v 64. minutě se jeho pokus neujal a skončil těsně v zámezí, že v 65. minutě vůči němu zasáhl parádně gólman Mandrea, nebo že v 75. minutě skončil jeho elegantní, lišácký lob jen na horní brankové síti.

Jinak Mbappé ve 28. minutě rozsekl nerozhodný stav poté, co jeho pumelice zpoza šestnáctky skončila přesně u vzdálenější tyčky. Krátce před obrátkou se pak uvedl na listinu střelců také Sergio Ramos, a to hlavou po rohovém kopu. Už předtím v téhle disciplíně umělo PSG slušně zahrozit, jenže po Di Maríově centru se ještě neprosadili Kehrer ani Marquinhos. Napotřetí se již ale Argentincův pas přece ujal, španělský stoper jeho nabídku na vstřelený gól nepohrdl. A v 77. minutě si ještě Di María připisoval jednu asistenci, vyhledal totiž hlavičku Marquinhose. Dobře odvedenou práci možná Pařížanům pokazila červená karta pro mladíka Michuta, který vážně dost nešťastně trefil Thomase na stojnou nohu, fakticky mu ovšem nebylo nic vyčítáno.

Angers bylo na hrací ploše objektivně tím horším celkem. Umělo zahrozit, ne že ne, a to třeba zásluhou Boufala, jehož dělovku musel v 5. minutě zastavovat až brankář Navas, nebo když se ve 37. minutě osměloval Cho, avšak orazítkoval pouze tyčku. Dokonce se aspoň na krátký okamžik radovalo z nařízené penalty v průběhu druhého dějství, jenže VAR poradil sudímu Hamelovi, aby se jal situaci zkontrolovat, a opravdu zjistil, že Cho upadl ve vápně až poté, co bránící Kehrer zahrál míč čistě do zámezí. Pokutový kop byl odvolán, a nutno říci, že správně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele