12. kolo
31.10.2021 13:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Nice zásluhou pozdního gólu odváží všechny tři body z Angers

Na tenhle duel bude jistě s radostí vzpomínat Andy Delort. Útočník ve službách Les Aiglons vstřelil dvě branky a měl tudíž velký podíl na tom, že se jeho tým po dvanácti kolech vyšplhal na vynikající druhou příčku. Naopak Angers čeká na vítězství už tři zápasy.

Hrdina celého mače měl první velkou šanci ve 23. minutě, kdy hlavičkoval do tyče. Ve 29. minutě Sofiane Boufal obešel Youcefa Atala, kterému nezbylo nic jiného, než protihráče ve vlastní šestnáctce faulovat. K penaltě si stoupnul sám Boufal a střelou k levé tyči nedal Benítezovi šanci, přestože vystihnul směr - 1:0.

Zbývající minuty už pozoruhodné situace nanebídly. Zato se pokračovalo ve sbírání faulů na obou stranách. Nedovolených zákroků odpískal rozhodčí Willy Delajod za devadesát minut celkem třiadvacet. Hosté každopádně vstupovali do druhého poločasu s jednobrankovým mankem, které se podařilo smazat v 57. minutě.

Orli rozehráli pěknou, rychlou akci, v jejímž závěru posunul Gouiri na Delorta, jehož lob z nějakých osmnácti metrů se ukázal býti pro Paula Bernardoniho nechytatelným - 1:1. Po hodině hry mohl misky vah překlopit zpět na stranu SCO Angelo Fulgini, kdyby ho ovšem nevychytal brankář Nice. Na druhé straně si jednička Angers výborně poradila se střelou Amine Gouiriho.

Tlak v podání družiny Christopha Galtiera sílil, o čemž se Bernardoni přesvědčil v 71. minutě, kdy nejprve vyrážel, a poté mohl děkovat Lucasi Da Cuhnovi, že svou dorážku nasměroval nad. Další pozoruhodný moment se odehrál čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby. Alexis Claude-Maurice střihnul nůžkami, nicméně prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

A tak se na rozhodující zásah muselo čekat až do nastaveného času, kdy obrana Baticleho výběru nepřesvědčivě odvrátila, takže se Andy Delort mohl z první opřít do balonu a zacílit do pravého dolního rohu brány, přičemž stál přibližně stejně daleko, jako při svém prvním zásahu - 1:2. Hned poté zazněl na Stade Raymond Kopa finální hvizd.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele