36. kolo
09.05.2021 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Gaetan Laborde (© AFP)

MHSC odváží ze Strasbourgu všechny tři body

La Paillade si tak připisují první vítězství po dvou porážkách, nicméně přesto vědí, že účast v Evropské lize jest už nereálná. Naopak pro Racing zůstává boj o setrvání ve francouzské nejvyšší soutěži setsakramentsky skutečný.

Při absenci Jonase Omlina nastoupil v brance hostujícího celku Dimitry Bertaud a první, rutinní zákrok si připsal už ve 4. minutě. Jeho protějšek měl poprvé práci po výmyslu Mihailo Ristiće, jenž se pokusil o skórování z poloviny hřiště. V minutě třinácté si dobře připravil balon Ludovic Ajorque, ale to nepřesné zakončení si rozhodně za rámeček nedá.

První gól zápasu přišel na pořad odpoledne ve 36. minutě. Výborný centr Juniora Samby od rohového praporku uklidil hlavou Gaëtan Laborde přesně na místo určení - 0:1. Úvodní dějství tedy vyšlo lépe družině Michela Der Zakariana, který po sezoně na lavičce skončí. To však neznamená, že by mu úvod druhého poločasu nepřinesl další radost.

Z časomíry uteklo teprve sedmatřicet sekund, když Andy Delort po Hiltonově dlouhém nákopu - ač tísněn Alexandrem Djikuem - mazácky přeloboval Matze Selse - 0:2. A než se domácí stačili vzpamatovat, převezl další hřebíček Gaëtan Laborde, protože vystřihnul parádní nůžky k tyči, kterým by jistě i legendární Pelé zatleskal - 0:3.

Teď bylo na výběru Thierryho Laureyho, aby se pokusil s nepříznivým stavem něco udělat a nepřipsal si debakl. V 64. minutě sklepnul Thomasson pro Habiba Dialla, jenže jeho volej z rohu pokutového území byl v podstatě s předstihem odsouzený k neúspěchu. V 69. minutě si jeho spoluhráč Ludovic Ajorque počínal o poznání lépe, když byl na hranici malého vápna u odraženého balonu o zlomek sekundy dříve, než gólman Bertaud - 1:3.

V minutě osmdesáté se v soupeřově velkém čtverci poroučel na zem Djiku, leč sudí Miguelgorry po konzultaci s videem penaltu ve prospěch domácích nakonec nepísknul. Těsně před vypršením řádné hrací doby se ten samý fotbalista Racingu ocitnul před bránou jihofrancouzského celku, jenže muže v rukavicích nepřekonal, ač měl na to dva pokusy. Následná dorážka Moïseho Sahiho směřovala nad.

Snížení se tedy dostavilo až v nastaveném čase, dvě minuty předtím, než rozhodčí naposledy fouknul do píšťalky. Kévin Zohi si udělal prostor a z nějakých patnácti metrů parádně vymetl pravou šibenici - 2:3. Na body to nestačilo, ale třeba se je podaří uhrát za týden na stadionu Allianz Riviera v Nice. MHSC bude hostit další sestupem ohrožený klub, konkrétně Brest.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele