14. kolo
13.12.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Tino Kadewere (© AFP)

Ve šlágru kola rozhodl jediný gól o tom, že Lyon odveze z Paříže všechny tři body

Lyon prožívá velmi dobrou sezonu a svěřenci Rudiho Garcii po tomto v podstatě historickém vítězství patrně věří, že mají šanci uhrát titul. Les Gones jich zatím mají na kontě sedm. A sám zmíněný kouč zvládnul nejvyšší soutěž opanovat s Lille.

Od doby, co v roce 2011 do PSG vstoupil přebohatý katarský investor, se Lyonští až do tohoto prosincového víkendů radovali v Parku Princů z vítězství pouze jednou. Před osmi lety v hlavním městě Francie vyhráli 3:1 v rámci Coupe de France. Do posledního měsíce neslavného roku 2020 dokázali čtyřikrát zvítězit v domácím prostředí. A teď tedy slaví výhru v Ligue 1.

První solidnější příležitost se odehrála už v 7. minutě. Marco Verratti našel na zadní tyči krajana Alessandra Florenziho, který mířil těsně vedle. V sedmadvacáté minutě se do vápna tlačil aktivní Tino Kadewere a Mitchel Bakker si v souboji s ním pomohl rukama. Zkušený sudí Benoît Bastien však nechal pokračovat ve hře.

Rozhodující moment tohoto klání přišel na pořad večera ve 35. minutě. Presnel Kimpembe svou špatnou rozehrávkou de facto pobídnul Karla Toko Ekambiho, aby vyslal do zakončení Tina Kadewereho. Zimbabwský útočník měl dost času na to, aby přízemní střelou z hranice šestnáctky překonal Keylora Navase - 0:1.

V závěru úvodního dějství se nejprve připomněl Neymar, který mířil jen o kousek vedle. Poté centroval Bakker na Florenzi, jenž se do balonu pořádně opřel, nicméně Anthony Lopes se překonat nenechal. Více pozoruhodných situací už první pětačtyřicetiminutovka tohoto jinak víceméně vyrovnaného mače nepřinesla.

V jednapadesáté minutě to vypadlo, že Kimpembe fauloval Depaye, ovšem rozhodčí nakonec penaltu nenařídil. V 67. minutě předvedl výbornou práci s míčem brazilský záložník Lucas Paquetá. Brankář PSG si však s tímto pokusem poradil. To už byl na hřišti i Kylian Mbappé. S malou podporou od spoluhráčů se však do velké šance nedostal.

Byl to hodně bojovný duel. Přesto v závěru došlo na ještě jednu šanci, když Bruno Guimarães po přihrávce Karla Toko Ekambiho v pádu trefil Navase. V závěru bezmála desetiminutového nastavení pak Thiago Mendes nepěkně fauloval Neymara a vysloužil si červenou kartu. Brazilská superstar v tomto případě evidentně nesimulovala.

V každém případě krátce po tomto zákroku se ozval závěrečný hvizd a s ním i lyonská radost. Garciův výběr má teď na kontě devětadvacet bodů a pouze zásluhou horšího skóre zůstává na druhé příčce za Lille. Nutno ovšem podotknout, že sedmadvacetibodová Marseille má dvě střetnutí k dobru. PSG bude chtít čtvrtou porážku odčinit v týdnu proti Lorientu, zatímco do Parc Olympique Lyonnais přijede Brest.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele