21. kolo
22.01.2021 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Oslabený Montpellier neměl šanci, PSG mu nasázelo čtyři branky

Pařížané neměli příliš slitování s Montpellierem, nasázeli mu dohromady čtyři branky, po dlouhé době řádila naplno hvězdná ofenzíva v podobě Kyliana Mbappého, Neymara, Maura Icardiho a Ángela Di Maríi, a upevnili si své vedení v tabulce. Nutno podotknout, že celý zápas notně ovlivnilo brzké vyloučení na straně hostů, museli dohrávat bez Jonase Omlina.

Hostující brankář totiž hasil požár na poslední chvíli, na jeho bránu se řítil Mbappé, který provedl jednoduchou kličku, byl podražen těsně před pokutovým územím, a protože se jednalo o zmaření zjevné brankové možnosti, nemohla následovat nic jiného než červená karta. Už od 18. minuty tedy musel hájit montpellierskou bránu nově náhradník Bertaud.

Již předtím jinak PSG jasně dokazovalo, že se chce v prakticky nejsilnější možné sestavě zahřát do optimální provozní teploty, jenomže v 9. minutě Icardi svou šanci neproměnil. Skóre se tak měnilo až v době, kdy hrál jeho soupeř v oslabení, ve 33. minutě Neymar poslal přihrávku na Di Maríu, ten ve vápně uvolnil Mbappého, jenž jemným obloučkem zacílil.

Po obrátce poté během pouhých tří minut na sklonku hodiny hry nasázelo PSG za záda Bertauda další tři střely. V 54. minutě se ozval neúnavný Icardi, tentokráte ovšem na Bertauda ještě nevyzrál. Nicméně o šest minut později se v šestnáctce propracoval k balónu Mbappé, všiml si, že mu z druhé vlny nabíhá Neymar, a ten pak neměl sebemenší problém skórovat.

Uběhlo jenom pár okamžiků od druhého přesného zásahu Les Parisiens a MHSC muselo skousávat třetí inkasování. Na pravé straně pláchl Florenzi, jeho přihrávka, tečovaná bránícím Congrém, propadla až ke zcela volnému Icardimu, který svou dělovku nasměroval tvrdě pod břevno. A v 63. minutě se domácí radovali ještě z jednoho, posledního gólového úspěchu.

Byla z toho opravdu hodně povedená akce. Mbappé u středového kruhu narazil míč patičkou pro Neymara, ten podnikl rychlý výpad směrem dopředu, ve správnou chvíli adresoval nahrávku na Icardiho, který se rozhodl nezakončovat, ale nesobecky ještě nasměroval merunu na lépe postaveného Mbappého, jenž vážně velmi snadno zamířil do zcela odkryté brány.

Parádním způsobem tedy oslavil svůj jubilejní 100. zápas v dresu PSG brazilský fenomén Neymar, jenž zároveň zaznamenal v pořadí 81. branku napříč všemi soutěžemi. Nejdražší posila v historii fotbalu je už evidentně zdráv po zranění kotníku, naopak nově údajně lehké zdravotní potíže trápí jeho spoluhráče Marquinhose a gólmana Navase, kteří museli střídat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele