12. kolo
28.11.2020 21:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Bordeaux (© AFP)

PSG nevyhrálo v Ligue 1 podruhé v řadě, doma remizovalo s Bordeaux

Fotbalistům PSG generálka na souboj s Manchesterem United v Lize mistrů, který je na programu příští středu, nevyšla. Bordeaux v Parku princů odvedlo velmi dobrý výkon, navázalo na minulý cenný skalp na půdě Rennes a posunulo se v tabulce dočasně o jedno místo dopředu. V hlavním městě Francie bodovalo mimo jiné vůbec poprvé od roku 2015.

V uplynulých devíti případech Les Girondins s francouzským gigantem padli hned osmkrát. A když před více jak pěti lety uhráli aspoň remízu na jeho půdě, konečný výsledek nabídl stejné skóre jako nyní. Ačkoli se domácí po prvním poločase ujali vedení, Yacine Adli po hodině hry finálně vyrovnal a následně hosté nerozhodný stav udrželi až do samotného závěru.

Pařížskému trenérovi Thomasovi Tuchelovi na poslední chvíli vypadl z nominace kapitán Marquinhos, rozhodl se proto na pozici stopera vedle Kimpembeho dát příležitost teprve osmnáctiletému Pembélému, který prožil vážně ostrý debut v Ligue 1. A nutno podotknout, že nebyl příliš povedený. Na psychické pohodě mu rozhodně nepřidal zaznamenaný vlastenec.

Ben Arfa svým centrem hledal na bližší tyčce Maju, kterého se snažil bránit právě Pembélé, a od jeho hlavy se nakonec míč odrazil za brankovou čáru, byť se brankář Sergio Rico snažil situaci zachránit, co mu síly stačily. PSG bylo z tohoto inkasování trochu opařené, ve 14. minutě se pokoušel o srovnání stavu Bakker, avšak úspěšný zákrok si připsal gólman Costil.

Až ve 27. minutě došlo ke změně skóre. V šestnáctce Neymara kopl bránící Otávio, sudí Pignard nařídil pokutový kop a k němu se postavil sám faulovaným, jenž pohotově zacílil do protipohybu Costila. Pro Brazilce byl mimochodem tenhle přesný zásah jubilejním padesátým ligovým v dresu pařížského klubu v padesáti osmi utkáních, do kterých doposud nastoupil.

Jen o minutu později se přitom PSG prosadilo gólově ještě jednou. Kean, který v minulém duelu milionářské soutěže proti Lipsku začínal jen na lavičce náhradníků, se dostal k dorážce po Neymarově vyraženém zakončení a pohotově zamířil do prázdné brány. Do přestávky ještě mohl náskok Les Parisiens navýšit Mbappé, jeho příležitost ovšem Costil dokázal vyřešit.

Mužstvo kouče Jeana Louise Gasseta se propracovalo ke kýženému úspěchu v 60. minutě. Ben Arfa na pravé straně zkušeně počkal, až mu z druhé vlny naběhne střídající Adli, který byl na hřišti sotva pár okamžiků, přihrál mu za vápno, a následnou dělovku Sergio Rico nezachytil. Kean poté mohl strhnout výhru ve prospěch PSG, hlavičkoval ale do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele