29. kolo
14.03.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes překvapivě vyloupilo Park princů

V minulých letech nebývalo až tolik neobvyklé, když Les Canaris inkasovali od PSG čtyři branky. V prosinci 2019 se jim však povedlo senzačně zvítězit. Teď na tento výsledek navázali a zároveň věří, že jim dopomůže k úspěšné sérii, protože hrozba sestupu je stále reálná. Naopak obhájce prvenství promarnil příležitost se bodově dotáhnout na vedoucí Lille. Po sedmé porážce zůstává na druhé příčce, o skóre před Lyonem.

PSG mělo v úvodu zápasu více ze hry, jenže hráči dokázali vyprodukovat pouze nepřesné střely. V závěru úvodní dvacetiminutovky se do vápna přihnal Randal Kolo Muani a po střetu s Presnelem Kimpembem skončil na zemi. Rozhodčí Karim Abed nechal pokračovat ve hře. Následně se dobrou ranou prezentoval Rafinha, ale o kousek minul.

Keylor Navas musel poprvé do akce na konci úvodní půl hodiny. Po něm pálil nepřesně Abdoulaye Touré, načež přišla řada na Ludovica Blase, jenž znovu přinutil muže v rukavicích k výbornému zákroku. Další šance patřila Ángelu Di Maríovi, který mířil těsně mimo. Poté si svým pohybem řekl o balon Kylian Mbappé a jeho přízemní pokus z hranice šestnáctky likvidoval Alban Lafont hokejovým způsobem.

Ve 42. minutě došlo k první změně skóre. Di María chtěl procedit míč na nabíhajícího Mbappého. Andrei ho však nešťastně srazil k Julianu Draxlerovi, který zakončoval levačkou z první přesně k pravé tyči - 1:0. Nepopulární "šatňák" domácímu celku nakonec nepřinesl ani jeden bod. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Mbappé hned po startu druhého dějství lépe seřídil mířidla.

Těsně před vypršením hodiny hry se svěřenci kouče Antoinea Kombouarého dostali do dobré příležitosti, kterou dokázali využít. Dvaadvacetiletý supertalent s číslem 7 na dresu pokazil zpětnou přihrávku. Balonu se proto mohl ujmout Randal Kolo Muani, který měl před sebou akorát stopera Marquinhose. Dokázal ho rozhodit jednoduchou kličkou, a poté vypálil pod břevno - 1:1.

Rozhodující moment tohoto střetnutí přišel na pořad večera v 71. minutě. Po Lafontově dlouhém nákopu se na Navase řítil Muani. V pokutovém území zvolil přihrávku na Mosese Simona, který s přehledem z voleje a z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť - 1:2. Sudí se ještě poradil s videem, jestli se náhodou nejednalo o ofsajd, ale nakonec tuhle trefu správně uznal.

Jenže do závěrečného hvizdu pořád zbývalo dvacet minut. Odpovědět se záhy pokusil Marco Verratti. Charles Traoré odvedl výbornou defenzivní práci. Následně se musel Lafont činit proti navštívence z kopačky střídajícího Leandra Paredese. V dalších minutách tohoto klání byla hra i kvůli delšímu ošetřování spíše rozkouskovaná, což vyhovovalo Kanárkům, kteří se proto radují z páté výhry v sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já to pořád říkám. Náhradníky nasazujte teprve až je zápas rozhodnutý. A pořád se najde někdo, kdo se ještě nepoučil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele