15. kolo
16.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG doma přehrálo Lorient

Obhájce prvenství není zrovna v optimální formě. V tomto mači přidal obě branky, z nichž jedna padla z pokutového kopu, až poté, co byl vyloučen hostující Andrew Gravillon. Díky tomu pařížský celek poskočil zpět na druhou příčku s tím, že o víkendu je na programu šlágr kola s vedoucím Lille.

Poprvé se pokusil zaměstnat brankáře už ve 3. minutě Ander Herrera. Jeho střela však nebyla z nejpřesnějších. Za šest minutek dostal výbornou přihrávku za obranu Yoane Wissa. Obránce Danilo se stihl poctivě vrátit a protihráči situaci výrazně znepříjemnil, naopak svému brankáři o dost ulehčil. Bohužel se záhy zranil a na jeho místo přišel Timothée Pembélé.

V pětadvacáté minutě se znovu osmělili hosté. Z rychlého protiútoku mohl udeřit Terem Moffi, kdyby mířil těsně vedle tyče. Tradičně aktivní byl v první půli Kylian Mbappé. Ve dvaačtyřicáté minutě dokonce skóroval. Jenže si předtím pomohl faulem, takže jeho dorážka, která následovala po Herrerově ráně do břevna, nemohla platit.

Mladý francouzský supertalent byl u dalšího důležitého momentu nedlouho po startu druhého dějství. Andrew Gravillon věděl, že mistru světa z roku 2018 rychlostně nestačí, takže jej lehce postrčil. Bohužel pro něj i pro celý Lorient až příliš okatě, tedy si zblízka prohlédnul červenou kartu. A navíc se kopala penalta.

Při absence Neymara se její exekuce ujal sám faulovaný. Jeho střela byla dostatečně tvrdá na to, aby Paul Nardi balon nechytil, přestože uhodnul směr - 1:0. Střelec gólu, kterých prozatím nasázel jedenáct branek, se málem radoval po rozehrávce znovu. Mířil ovšem těsně vedle. Následně předvedl dva výborné zákroky Nardi, když vychytal jak Rafihnův pokus, tak Florenziho dorážku.

Po hodině hry byl už ale krátký na přízemní zakončení z pravačky Moise Keana - 2:0. V 65. minutě se odražený míč snášel kolmo dolů na malé vápno, kde stál osamocený Wissa. V jedinečné pozici však svůj volej totálně nezvládl a nechal vyniknout Sergia Rica. V 80. minutě prchal po levé straně Layvin Kurzawa a jeho nemastná neslaná střela se nakonec odrazila od vnější strany tyče. Do závěrečného hvizdu se už nikdo do velké příležitosti nedostal.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele