26. kolo
21.02.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Nejhorší výkon PSG v sezóně? Po výhře v Lize mistrů nestačilo na Monaco

Euforii z drtivého vítězství v Lize mistrů nad Barcelonou hráči PSG nepřenesli na hřiště v důležitém ligovém utkání proti Monacu. To dokázalo svého protivníka skolit podruhé v sezóně a díky zisku tří bodů zamotalo boj o čelní pozice, neboť na třetí místo ztrácí už jen dva body. Naopak manko Les Parisiens na vedoucí příčku se navýšilo už na čtyři body.

V milionářské soutěži domácí ukázali, že si umějí poradit i bez velkých opor Neymara či Ángela Di Maríi, jenže bez nich tentokráte úspěch neslavili. Oproti utkání se španělským celkem usedl Marco Verratti na lavičku a místo něho vstoupil na plac od startu Ander Herrera. Nutno podotknout, že jako tvůrce hry si nevedl úplně tak dobře jako Ital proti Kataláncům.

Ačkoli tak trenér Mauricio Pochettino udělal pouze jednu jedinou změnu v sestavě oproti úternímu střetnutí, Monaco si dokázalo poradit. Argentinský lodivod si připsal na své konto od svého příchodu do PSG již druhou porážku, tu první utrpěl hodně nečekaně na konci ledna s Lorientem. Za celých devadesát minut se jeho tým ani jednou střelecky neprosadil.

Hostující kouč Niko Kovač, jemuž chyběl v podstatě pouze zraněný Gelson Martins, se svým výběrem úvodní jedenáctky nikterak nepřekvapil. Tedy aspoň co se nasazení hráčů, jinak pařížského giganta zaskočil neobvyklým systémem 3-4-3 místo tradičního 4-4-2. ASM hlavně perfektně zvládlo vstupy do obou poločasů, v defenzivě navíc působilo opravdu kompaktně.

Knížatům určitě hodně přidal na sebevědomí přesný zásah už ze 6. minuty zápasu. Volland, trochu nezvykle na levém kraji útoku, vyslal centr do šestnáctky, tam balón Aguilar sklepl hlavou pro Diopa, jenž z blízkosti pohotově skóroval. Vyrovnat chtěl v 16. minutě Kurzawa, avšak střelu z přímého kopu usměrnil nad břevno, a ani Gueyeho zakončení se pak neujalo.

Celkově nepůsobilo PSG v prvním dějství vůbec dobrým dojmem a ještě hůře se mu dýchalo v 51. minutě, jelikož Monaco znovu gólově udeřilo. Maripán se v pokutovém území dostal k odraženému míči a jakožto hodně sváteční šutér zamířil k tyči. Žádnou adekvátní reakci domácí nevyprodukovali, v ofenzivě totiž působili i nadále bezradně, vyčpěle a bez energie.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi za jedna. Překousnu i nulu.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nepovedlo.

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
FOKER

remíza

Reagovat
Etika

0

Reagovat
Pharrell

Magoři PSG.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele