22. kolo
10.03.2021 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Michaël Cuisance (© AFP)

Marseille pod Sampaolim okamžitě vyhrála, v závěru těsně přetlačila Rennes

Souboj dvou trenérských noviců nakonec poznal v dohrávce dvaadvacátého kola svého vítěze. Byť duel mezi Marseille a Rennes spíše směřoval k remíze, nakonec se ze tříbodového zisku radoval domácí stratég Jorge Sampaoli, který tak prožil povedený debut v Ligue 1. Hostující lodivod Bruno Génésio, též nedávno nově zvolený, naopak kousával netěsnější možný nezdar.

Domácí vstoupili do utkání o něco aktivněji a mohli dokonce kopat penaltu, sudí Pignard totiž ukázal na bílý puntík poté, co se domníval, že rukou ve vlastní šestnáctce zahrál bránící Nyamsi. Jeho rozhodnutí ale bylo nesprávné, v tomto případě zasáhl VAR správně a potvrdil, že bek bretaňského výběru byl trefen míčem do zad. Pokutový kop byl tedy ve finále odvolán.

Ve 34. minutě se OM osmělilo podruhé, Thauvin z levé strany přetáhl centr do vápna, tam si naběhl Milik, který z voleje vypálil, nicméně gólman Gomis neměl tolik práce s jeho střelou. SRFC se pokoušelo změnit bezgólový stav zásluhou Dokua, jenž se zprava pokoušel najít někoho ze svých spoluhráčů, jeho nahrávku nicméně vyblokoval účinně obránce Nagatomo.

Ani druhá půle s sebou nepřinesla nějakou dechberoucí ofenzivní podívanou. Thauvin v 54. minutě mířil mimo kýžený a chtěný prostor brány, Rennes spálilo svou největší možnost klání v 75. minutě, poněvadž Terrier trefil břevno. Až v 88. minutě dokázala Marseille tohle měření sil definitivně rozseknout, oblouček Luise Henriqueho přesměroval hlavou do sítě Cuisance.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Israha

Bude už na lavičce Sampaoli? Protože to vyřazení z poháru se čtvrtoligisty, to se Larguet překonal, to asi jen tak někdo nenapodobí.

Reagovat
Thimpu25

jj, bude, i Genésio v Rennes

Reagovat
Israha

Už jsem se dočetl včera. No, to vypadá na nečekaně pikantní zápas, asi dám dnes přednost tomuto před LM.

Reagovat
Thimpu25

nemusíš... od 7 tohle, krásně přepneš pak na LM ... jen co koukám, NS na tenhle zápas bohužel nějak zapomněla

Reagovat
Israha

Sleduju anglické streamy. Jistota, že nějaký vždy najdu, a úroveň komentáře je tam podstatně vyšší.

Reagovat
Thimpu25

tak já jsem se už od tohohle oprostil... když najdeš dobrej stream, je to slast, ale to se mi prostě nedaří, a stream s kousáním, to už pro mě neexistuje... navíc i moje zhejčkanost - jak to třeba není v HD, není síla se na to dívat ... ale máš pravdu, některej českej komentář je příšernější než sekající stream s anglickým

Reagovat
Israha

Náročnosti na kvalitu obrazu jsem zatím do takové míry nepropadl, tím jak nemám televizi...ale rozumím tomu, odkud vychází .

Reagovat
Thimpu25

já jsem na tohle magor... nestačily mi programy T-Mobilu, kde jsou až na trojku všechny Digi Sporty, pořídil jsem i O2, a mám na to dva set-top boxy ... HD musí bejt v plný kvalitě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele