18. kolo
06.01.2021 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Marseille přetlačila Montpellier a posunula se v tabulce o jedno místo dopředu

Hráči Marseille utnuli svou sérii tří zápasů bez vítězství a po tříbodovém skalpu se posunuli na páté místo průběžného pořadí. Montpellier naopak protáhl své čekání na výhru, spolu s předchozími čtyřmi koly padl už potřetí a spíše upevnil své postavení ve středu tabulky, než aby se přiblížil těm pozicím, které by mu dopomohly k evropským pohárům.

Hosté vlastně potvrdili, že na svého konkurenta z jihu Francie se jim obecně v letech minulých nijak zvlášť nedařilo, v minulých šesti případech ho porazili jen jednou. Zdálo se přitom, že tenhle souboj nakonec směřuje ke konečné plichtě, ale v poslední desetiminutovce OM nakonec zaúřadovalo zásluhou přesných zásahů Dimitrie Payeta a Valéreho Germaina.

První poločas byl podstatně méně zajímavý než ten druhý, oba týmy se totiž dostávaly k ohrožení soupeřovy brány spíše sporadicky. V 6. minutě se pokoušel Delort načít gólový účet, marseillský gólman Mandanda však vůči němu vytasil pohotový zákrok. Ve 23. minutě se poprvé výrazněji ozvali též domácí, nicméně Benedetto trefil jen brankovou konstrukci.

Skóre utkání se pohnulo směrem kupředu až čtyři minuty před obrátkou. Thauvin na pravé straně podržel míč, udělal s ním pár kroků směrem do pokutového území, našel svým centrem na zadní tyči sbíhajícího si Radonjiče, který hlavou z blízkosti pohotově zacílil. Každopádně vstup do druhého dějství Olympique nezvládl nejlepším způsobem, a tak došlo k vyrovnání.

Ferri ze středu pole vyslal dlouhou přihrávku, Delort míč chytře přenechal spoluhráči Molletovi, ten se uvolnil do střelecké pozice a přesně umístil balón po zemi ke vzdálenější tyčce. V 58. minutě mohlo MHSC dokonce strhnout vedení ve svůj prospěch, hladový po své druhé brance byl Mollet, avšak svou levačkou nezamířil do kýženého prostoru třech tyčí.

Marseille pak nakonec vytáhla v pravý čas svůj trumf, a to ten v podobě Payeta, jenž přišel na hřiště za Radonjiče v 73. minutě. O sedm minut později třiatřicetiletý forvard zaznamenal rozdílový gól, jelikož poslal merunu do dolního rohu brány. A v 84. minutě brankář Omlin kapituloval rovněž potřetí, to když nestačil na zakončení dalšího z náhradníků Germaina.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele