33. kolo
17.04.2021 17:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Nebojácný Lorient nakonec odjíždí z Marseille s prázdnou

Až první minuta nastaveného času rozhodla o tom, že všechny tři body zůstanou na Stade Vélodrome. OM si tak nadále dělá zálusk na celkovou pátou příčku, zatímco Les Merlus budou mít, co dělat, aby se po roce neporoučeli znovu o patro níž.

První zajímavější šance byla k vidění v 16. minutě, když Dimitri Payet centroval a Leonardo Balerdi ve vápně v dobré pozici minul. Až v závěru úvodní dvacetiminutovky tak mohli jít do vedení hosté. Rychlou akci zakončil Wissa přihrávkou za obranu na nabíhajícího Terema Moffiho, který zkušeně obešel Mandandu a zasunul do prázdné - 0:1.

Pět minut poté si stoupnul k přímému kopu Armand Laurienté. Evidentně si věřil, jenže branku přestřelil. Podobným způsobem si dvaadvacetiletý útočník počínal ve 40. minutě. Více příležitostí už se během úvodního dějství neodehrálo. Zato hned po startu toho druhého si šli domácí odhodlaně za vyrovnáním. Arkadiusze Milika ještě Matthieu Dreyer vychytal.

Ale hned poté poslal dlouhý balon na hranici soupeřova vápna z vlastní poloviny Boubacar Kamara. Milik hlavou sklepnul pro Dimitiriho Payeta, po jehož parádním voleji z hranice šestnáctky se stačil gólman jenom ohlédnout - 1:1. Další nepříjemnost pro tým Christopha Pélissiera následovala už za 183 sekund.

Thauvinova ulička na Pola Lirolu byla přesná, takže Vincent Le Goff brzy pochopil, že od další pohromy může Lorient zachránit pouze brankář Dreyer. Španělský hráč, který na jihu Francie hostuje z Fiorentiny, však zakončoval z bezprostřední blízkosti zcela neomylně - 2:1. V 63. minutě mohl přidat pojistku Payet, leč ve stoprocentní šanci selhal.

Enzo Le Fée okamžitě po svém příchodu na trávník pořádně vylekal Steve Mandandu. V minutě sedmdesáté se hosté dočkali vyrovnání. Yoane Wissa opět pobídnul Terema Moffiho, který zaběhnul do velkého čtverce, aby uklízel milimetrově přesně k levé tyči, což zaznamenal svůj jedenáctý zářez v tomto ročníku - 2:2.

Následně se připomněl Laurienté a Mandanda musel vyrážet nad břevno. Když už to vypadalo, že si oba celky připíšou po bodu, využil Pol Lirola po Payetově přiťuknutí nedůrazu obránců a svou přízemní střelou zacílil z hranice šestnáctky do levého dolního rohu brány - 3:2. Při poslední akci utkání ještě Gravillon hlavičkoval nad. V každém případě on i jeho spoluhráči naznačili, že se o udržení hodlají pořádně porvat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele