37. kolo
16.05.2021 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Marseille díky Milikově hattricku vyzrála na Angers

Polský útočník, který na jihu Francie hostuje z Neapole, se před tímto duelem dokázal prosadit pouze pětkrát. Teď jeho tři branky zařídily sedmnáctou porážku pro SCO, které má přesto Ligue 1 jistou i pro příští sezonu.

Úvodní velkou šanci si připsal na konto už ve 4. minutě Florian Thauvin. Paul Bernardoni stál ovšem přesně tam, kde měl. V 9. minutě už se domácí radovali, protože Arkadiusz Milik přeměnil Lirolův pocukrovaný centr z pravé strany ve vedoucí trefu. I proto, že brankář Angers nedokázal míč zkrotit v rukavicích - 1:0.

Dlouho bez práce nezůstal, jelikož krátce po rozehrávce otestoval jeho pozornost svou typickou ranou zpoza vápna Dimitri Payet. Vicemistr Evropy z roku 2016 zůstával velmi aktivní a další pokus vyprodukoval po uplynutí zahajovací dvacetiminutovky. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby nebyl tečovaný na roh.

Ten rozehrál Thauvin na hlavu Álvara Gonzáleze, jenž orazítkovat břevno! Následně stvořil Pierrick Capelle nepřesný volej. Valentin Rongier pro změnu mířil jenom do středu brány. Ve 32. minutě poslal Payet krásnou přihrávku za obranu na Milika, který přeloboval vyběhnuvšího Bernardoniho, ale radost mu utnul zdvižený praporek kvůli těsnému ofsajdu, který potvrdilo i video.

V minutě pětatřicáté se do balonu pořádně opřel Antonin Bobichon, leč chyběla mu větší přesnost. Na opačném pólu si podobně počínal Rongier. Pět minut před koncem úvodního poločasu se znovu připomněl Milik, který cílil jen do rukavic připraveného gólmana. Hned po startu druhého dějství si drbal hlavu Thauvin, jehož pokus skončil na břevně.

Jenže za necelou minutku domácí navýšili svůj náskok, když Payet z první prodloužil na Arkadiusze Milika, jenž procedil kulatý předmět mezi nohama vybíhajícího brankáře Angers - 2:0. V 57. minutě se do protivníkova vápna dostal Mathias Pereira Lega a jeho obstřel zpoza obránce výtečně likvidoval Mandanda.

Po následném rohovém kopu si na hlavičku dělali zálusk hned dva hostující borci. Míč se snesl do malého vápna, kde jej bleskurychle dopravil na místo určení několik okamžiků předtím neúspěšný Mathias Pereira Lage - 2:1. O vyrovnání se pokusil v 68 minutě střídající Jimmy Cabot. Bohužel nastřelil spoluhráče Dionyho, od kterého míč putoval mimo.

Za necelých 120 sekund pobídnul Payet kolegu Rongiera, jenž zamířil přímo na muže s jedničkou na dresu. Hattrick mohl krajan Roberta Lewandowskiho zkompletovat patnáct minut před koncem, kdyby o malý kousek neminul zařízení. V 85. minutě rozehrávali svěřenci kouče Moulina přímý kop. Kulatý předmět zůstal na okamžik osamocený, čehož využil Romain Thomas ke vsítění vyrovnávací trefy.

Původní rozhodnutí o tom, že byl Steve Mandanda faulován, vzal sudí Schneider zpátky, jelikož si u videa všimnul, že se brankář Marseille srazil s Hirokim Sakaiem - 2:2. Trenér Jorge Sampaoli pak znovu potvrdil svoji emotivnost a po dvou žlutých kartách musel odejít na tribunu. Angers, proto kterému bude chtít Lille za týden oslavit titul, nakonec tento duel prohrálo.

Cheikh Bamba Dien byl ve vápně podražen, což si vyžádalo další konzultaci u videa. Nakonec se pískala penalta. Álvaro González se otočil zády, takže neviděl, jako Arkadiusz Milik završuje hattrick, protože střílel po zemi po své levé ruce, zatímco Paul Bernardoni si vybral opačnou stranu - 3:2. Pro úplnost, Olympique se v rámci osmatřicátého kola představí v Metách.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele