30. kolo
21.03.2021 21:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG ve výborném zápase přehrálo Lyon a dostalo se na čelo tabulky

O to více musí Lille mrzet prohra s Nîmes, ačkoli na druhou příčku spadlo zásluhou horšího skóre. Nic tedy není rozhodnuto. Tím spíše, že po reprezentační pauze se obhájce titulu střetne právě s LOSC. V Parc Olympique Lyonnais se dařilo Kylianu Mbappému, který svou sbírku branek v této sezoně rozšířil už na dvacet. Les Gones na třetí příčce nadále ztrácí tři body. Zároveň si musí dávat pozor na Monaco, které je o pouhý bodík pozadu.

Při posledním vzájemném klání těchto dvou soupeřů rozhodl Tino Kadewere jedinou přesnou brankou o tom, že svěřenci Rudiho Garcíi odvezi z Parku princů vítězství. PSG tedy mělo, co oplácet. A zároveň také napravovat, jelikož před týdnem rovněž na vlastním stadionu nestačilo na o záchranu bojující Nantes.

První zahřívací pokus vyslal Lopesovým směrem už v 6. minutě Moise Kean. Na druhé straně vyzkoušel Navasovu pozornost Lucas Paquetá. Skóre se poprvé měnilo v závěru úvodní čtvrt hodiny. Do vápna OL přiletěl balon, který obrana sklepla pouze pro Marca Verrattiho, jehož střelu gólman vyrazil. Bohužel jenom pro Kyliana Mbappého, jenž míč procedil mezi nohama Athonyho Lopese - 0:1.

Utkání mělo dál slušné tempo a bylo znát, že se hraje o hodně. Naneštěstí pro domácí se hráči pařížského velkoklubu stihli do poločasové pauzy prosadit ještě jednou. Konkrétně ve 32. minutě. Marquinhos sklepnul centr zleva k pravačce Danila Pereiry, jehož volej zapadnul naprosto přesně k levé tyči - 0:2.

Zbývající minuty úvodního dějství se dohrávaly víceméně v poklidu. Nicméně po změně stran uběhlo z časomíry teprve 105 sekund a přišla další radost pro družinu kouče Mauricia Pochettina. Ángel Di María rozherával standardní situaci na pravé straně hřiště, přičemž stál téměř u autové lajny. Levačkou zakroutil balon do vápna, kde poskočil, a aniž by ho kdokoli tečoval, zapadnul ideálně k levé tyčce - 0:3.

Nedlouho po rozehráce se dostal do zakončení Karl Toko Ekambi. Keylor Navas předvedl spolehlivý zákrok, díky kterému mohl jít jeho tým do čtyřbrankového trháku. Verratti si všimnul na polovině hřiště rozeběhnutého Mbappého, načež mu adresoval dlouhý balon. Mladý útočník nepřekvapivě ukázal všem záda a svůj únik řešil střelou podél padajícího Lopese - 0:4.

Krátce po hodině hry domácí snížili. Islam Slimani si narazil s Maxwelem Cornetem a svou střelu z nějakých devatenácti metrů ukidil k levé tyči - 1:4. V 69. minutě vymyslel technický obstřel Mbappé a nebýt výborného zákroku lyonské jedničky, zkompletoval by hattrick. Ani Ángel Di María další gól po své precizně umístěné ráně díky Lopesovi nepřidal.

Na začátku závěrečné desetiminutovky si za obranu zaběhnul pro změnu Maxwel Cornet. I díky lehčímu zaváhání jednoho z obránců k němu doletěla přihrávka z kopačky Rayana Cherkiho a čtyřiadvacetiletý reprezentant pak volil zakončení po zemi z hranice šestnáctky, na které muž v rukavicích nedostáhnul - 2:4.

V 84. minutě musel kostarický fotbalista likvidovat hned dva nebezpečné pokusy soupeře. To už byl na trávníku i po zranění se vracející Neymar. Nejvíce o sobě dal vědět dvě minuty před vypršením řádné hrací doby, když jeho rána z přímého kopu skončila těsně nad břevnem. V té době už borci hájící dres Lyonu patrně věděli, že v této partii se bodů nedočkají. Ale třeba se jim po pauze způsobené začátkem kvalifikace o postup na mistrovství světa v Kataru o dost lépe vydaří duel proti Lens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stojí za povšimnutí 4,2-3,83. Umí ta bukwice jedna. Nic jiného jí ani nezbývá, ví že x sázkařu má stejné znalosti jako ona.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele