2. kolo
28.08.2020 21:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Lyon díky hattricku Depaye přehrál vyzyvatele z Dijonu o tři branky

Lyon navázal na nedávnou skvělou formu z Ligy mistrů a i přes nepříznivý vývoj zvítězil nad Dijonem přesvědčivě po výsledku 4:1. Strůjcem domácího úspěchu se stal nizozemský reprezentant Memphis Depay, jenž proměnil dva pokutové kopy a dokonce se blýskl hattrickem. Hosté se sice dostali do vedení po necelé čtvrthodině hry, ovšem domácí s přibývajícím časem zvyšovali tlak a o svém úspěchu rozhodli v závěru prvního dějství.

Olympique byl od samého začátku mnohem aktivnější a v úvodní desetiminutovce si vytvořil několik vyložených šancí. Nejprve se po rychlé akci snažil zakončit Dembélé a po centru z pravé strany nedosáhl na balón o několik decimetrů, pak následný technický pokus z hranice pokutového území letěl o decimetry vedle pravé konstrukce. V 7. minutě se poprvé blýskl hostující strážce Gomis, jenž brilantně zlikvidoval projektil Toka Ekambiho a Dembélé se k dorážce již nedostal.

SCO naprosto senzačně prorazilo ve 14. minutě a výrazně zaskočilo svého rivala, když Aurélien Scheidler svou střelou z hranice šestnáctky trefil bránícího Marcela, vzápětí se opřel do balónu podruhé a z patnácti metrů krásně zamířil do bližšího spodního rohu. Od tohoto okamžiku se Dijon zatáhl do defenzívy a protivníka téměř k ničemu nepouštěl, nicméně naprostá změna nastala od 38. minuty.

Ahmad Ngouyamsa ve vlastní šestnáctce nedovoleně vrazil do pronikajícího Corneta a rozhodčí Millot okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil právě Depay. Ten si v důležitý okamžik věděl rady a s pomocí levé konstrukce snadno rozvlnil síť. Svěřenci trenéra Rudiho Garcii otočili vývoj v poslední minutě první půle, kdy nebezpečnou přihrávku Depaye nešťastně tečoval Wesley Lautoa za záda bezmocného Gomise.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a Depay skóroval v páteční předehrávce podruhé. Tentokráte se k němu po tečované přihrávce Ekmabiho odrazil míč do brankového území a z pěti metrů zcela osamocen propálil Gomise. Lyon byl mnohem aktivnější i po změně stran. V 52. minutě trestuhodně pálil nad horní konstrukci Dembélé, následně se Gomis blýskl proti parádním ranám Ekambiho s Depayem.

Šestadvacetiletý útočník s ghanskými kořeny přeci jen zkompletoval hattrick v 65. minutě, Panza totiž zavadil o nohu Bruna a Millot po přezkoumání videozáznamu opět ukázal na penaltový puntík. Depay nabídnutou možností nepohrdl a balón nekompromisně napálil do břevna, který se odrazil za brankovou čáru. Ve zbývajících minutách neproměnili slibné příležitosti Cornet se střídajícím Cherkim, výsledek se proto už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele