34. kolo
25.04.2021 13:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Jean-Clair Todibo (© AFP)

Nice doma přehrálo Montpellier a v tabulce na něj ztrácí pouhý bod

Tým Adriana Ursey tak odčinil prohru s posledním Dijonem. Zatímco MHSC připisují první porážku po jedenácti zápasech. S velkou pravděpodobností navíc definitivně přišli o možnost zahrát si v příštím ročníku Evropskou ligu.

Hosté začali na stadionu Allianz Riviera velice aktivně a už ve 2. minutě napálil Andy Delort břevno. Z gólu hlavou se tedy radoval až o 60 sekund později jeho spoluhráč Gaëtan Laborde, protože mu právě Delort stejnou částí těla ideálně přihrál na hranici malého vápna - 0:1. Jenže o 130 sekund později bylo vyrovnáno.

Podezřele vyhlížející souboj ve středovém kruhu nechal sudí Bastien Dechepy bez povšimnutí, takže měl Kasper Dolberg před sebou jediného obránce. Dánského forvarda ve službách Les Aiglons záhy doplnili dva kamarádi, přičemž to byl Hicham Boudaoui, kdo dokázal svou přízemní střelou rozvlnit síť, ač si Jonas Omlin na balon sáhnul - 1:1.

Ve 23. minutě to Florent Mollet zkusil z přímého kopu, avšak cílil pouze do středu brány. Následně se osmělil Rony Lopes a jeho zajímavá navštívenka se nakonec mezi tři tyče nevešla. Domácí vstřelili druhý, a zároveň tedy i vítězný gól, šest minut před koncem úvodního dějství. Alexis Claude-Maurice rozehrál standardní situaci z levého křídla. Omlin si vyběhul pro kulatý předmět, který ovšem před ním tečoval do odkryté klece Jean-Clair Todibo - 2:1.

Ihned po rozehrávce se přihnala další pohroma pro výběr Michela Der Zakariana. Rony Lopes přihrával po zemi z levé strany, kde se po chybném odkopu dostal míč k Alexisi Claude-Mauriceovi, jenž z nějakých sedmi metrů prostřelil muže v rukavicích - 3:1. Hosté v ten moment dobře věděli, že je ve druhé pětačtyřicetiminutovce čeká velmi obtížný úkol.

Po změně stran mohl další hřebíček zatlouct Dolberg, kdyby hlavičkoval přesněji. Po hodině hry zkusil z dálky štěstí Junior Sambia. Branku sice trefil, leč Walter Benítez stál přesně tam, kde měl. Následující pokusy La Paillade končily buď mimo, nebo si s nimi poradil gólman, tak jako v osmdesáté a čtyřiaosmdesáté minutě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele