1. kolo
15.09.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Kapitáni nedohráli. Montpellier doma vyzrál na Lyon

Výhra, remíza, prohra. Takové výsledky, které mají evidentně sestupnou spirálu, na startu nového ročníku zaznamenali fotbalisté Lyonu, kteří venku nestačili na Montpellier. Ten naopak před vlastními fanoušky podruhé v řadě zvítězil a rázem se dostal do popředí tabulky. Klíčovým mužem tohoto dohrávaného střetnutí se stal domácí záložník Téji Savanier.

Bylo trochu s podivem, že hostující lodivod Rudi Garcia do hry nenasadil od začátku svou nejobávanější ofenzivní zbraň Memphise Depaye, jehož na hřiště poslal až v průběhu druhého poločasu. Nizozemec každopádně z penalty jen snížil po dvou přesných zásazích Savaniera. Oba týmy mimochodem zápas dohrávaly v oslabení, sudí Letexier rozdal dvě červené karty.

Jako první zahrozili hosté, a to zásluhou Toka Ekambiho, který lehce protečoval svou pravou nohou jakousi střílenou přihrávku Corneta, nicméně míč narazil smolně pro něj jen do vzdálenější tyčky. Domácí se poprvé ozvali ve 24. minutě, to když Delort svou hlavičkou nevyzrál na brankáře Anthonyho Lopese a pak trestuhodně zahodil následnou dorážku.

Ve 38. minutě přišla na řadu první branka tohoto mače. Dubois ve vlastním pokutovém území vrazil v souboji o balón do útočícího Savaniera, který spadl na zem, a Letexier, se zpožděním a trochu přísně, nařídil penaltu. K té se postavil sám faulovaný, který na Anthonyho Lopese perfektně vyzrál a drzým obloučkem do jeho protipohybu změnil dosud bezgólový stav.

V závěru dějství prvního Olympique prožil další negativní moment. Kapitán Aouar, ve snaze získat merunu ve svůj prospěch, až příliš tvrdě zakročil vůči Souquetovi, jehož nevybíravě trefil do oblasti holeně podrážkou kopačky, a byl po právu vyloučený. Montpellieru se přitom početní výhodu podařilo zužitkovat, došlo k tomu až po přestávce, konkrétně v 59. minutě.

Ristič zleva vyslal dlouhý pas na hranici šestnáctky, kde sice ještě nenašel Labordeho, míč ovšem doputoval k Savanierovi, k němuž nestačil včas přistoupit obránce Denayer, a Anthony Lopes poté podruhé kapituloval. Lyon se směrem dopředu po tomto inkasování přece jenom zlepšil, Marcelo chtěl skórovat po rohovém kopu Depaye, vychytal ho ale gólman Omlin.

Z přímého kopu se neprosadil ani sám Depay, jehož výtečným zákrokem rozesmutnil Omlin, nicméně hostující forvard nakonec přece rozvlnil síť, a to z pokutového kopu. Kapitán Hilton podrazil ve svém pokutovém území pronikajícího Cherkiho a dokonce obdržel kartu červené barvy. Jenže k možnému vyrovnání již nedošlo, MHSC těsný náskok udrželo až do konce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele