22. kolo
31.01.2021 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille jde do čela Ligue 1, Yazici jedinou brankou rozhodl duel s Dijonem

Dramatická je situace na čele Ligue 1, kde se na prvním místě střídá trojice klubů. Tentokrát zůstane po víkendu na prvním místě Lille, které udolalo jedinou brankou Yusufa Yaziciho houževnatý Dijon.

Takto dramatická situace na čele francouzské nejvyšší soutěže dlouho nebyla a v tuto chvíli ji vede Lille, které má dva body náskok před Lyonem a tři před obhájcem titulu PSG.

Lille bylo horkým favoritem, ale Dijon s ním sehrál poměrně vyrovnanou první půli. Domácí sice měli navrch, ale vytvořit si dokázali jen několik málo možností. Jedna z nich však skončila gólem, který nakonec znamenal rozhodnutí. Než se tak stalo, prověřil Racioppiho hodně nebezpečnou hlavičkou Botman. Hostující brankář měl co dělat a balón vyškrábl nad břevno. Do vedení šly Dogy až ve 29. minutě, kdy vyrobil velkou chybu obránce Manga a Yusuf Yazici pak obešel brankáře a střelou do prázdné branky zakončil.

Nic dalšího už se v průběhu prvního poločasu nestalo a Dijon měl celou druhou půli na to, aby s výsledkem něco udělal. Dál však bylo lepší Lille. Po hodině hry odmítl zvýšení náskok David, který ve výskoku hlavou trestuhodně netrefil prázdnou branku. Pokud by Dijon dokázal vyrovnat, určitě by to domácí hodně mrzelo. Nicméně nic takového se nakonec nestalo. Lille si nejtěsnější náskok pohlídalo a protože PSG prohrálo, osamostatnilo se na čele francouzské soutěže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele