14. kolo
13.12.2020 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Dijonu (© AFP)

Nantes připisuje proti Dijonu alespoň bod

Klubový prezident Waldemar Kita dosud stálého nástupce za odvolaného Christiana Gourcuffa neurčil, takže se z uhraného bodu mohl těšit prozatímní kouč Enache Costea. Je pravda, že nároční fanoušci očekávali proti poslednímu celku tabulky vítězství, nicméně za současných okolností by měli být spíše rádi, když se jejich oblíbený tým vyhne boji o setrvání v Ligue 1.

Domácí si hned v úvodu dovolili spálit stoprocentní šanci. A nic na tom nemění skutečnost, že měl gólman Anthony Racioppi v tomto případě moře štěstí. Ve 22. minutě sejmul Jonathan Panzo ve vápně unikajícího Renauda Emonda a rozhodčí Antony Gautier nařídil pokutový kop. Na starosti si ho vzal Moses Simon a mířil dostatečně přesně na to, aby hostující jednička na balon nedosáhla, přestože uhodla směr střely - 1:0.

Hosté se měli dočkat vyrovnání za třicet minut, avšak to v té době pochopitelně ještě nikdo nevěděl. Ve 40. minutě zaváhal při centru do vápna brankář Lafont a střelu Frédérika Sammaritana musel kopačkou vyrážet jeden z obránců. Les Canaris tedy šli do šaten s mírným náskokem, třebaže předvedenou hrou rozhodně nepřesvědčili.

Z druhého poločasu neuběhlo ani deset minut a bylo srovnáno. Nicolas Pallois naprosto propadl, když se pokoušel zastavit tělem útočícího Moussu Konatého, jenž se pak odměnil přesnou ranou na bližší tyč. Sudí se šel přesvědčit, že se nejednalo o ofsajd. Tenhle gól mohl platit - 1:1. V 78. minutě musel po rychlé akci domácích předvést Racioppi proti Simonovi zákrok odpoledne.

Do konce utkání se už nic pozoruhodného nestalo, takže remíza zřejmě spravedlivá. Uvidíme, kdo bude jmenován novým koučem klubu ze Stade de la Beaujoire. A také uvidíme, kolik bodů případně do konce kalendářního roku uhraje v zápasech proti Remeši, Angers a Lyonu. Ztráta DFCO na první nesestupovou pozici nadále činí pouhé dva body. Avšak Linarésova skvadra má před sebou obtížná klání proti Lille, Monaku a Nîmes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele