34. kolo
24.04.2021 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG skolilo venku Méty, přišlo ale o zraněného Mbappého. Bude pařížský forvard brzy fit?

Velkou vadu na kráse mělo vítězství PSG na půdě Mét, kterým se aspoň dočasně dostalo do průběžného vedení Ligue 1. Kylian Mbappé, hlavní strůjce pařížského úspěchu, jenž si zapsal na své konto hned dvě branky, musel být totiž v závěru utkání střídán vlivem zranění. První zprávy hovoří každopádně o tom, že by jeho bolavé stehno nemělo být velkou překážkou.

Už se zdálo, že trenér Mauricio Pochettino bude mít před následným semifinálovým duelem Ligy mistrů s Manchesterem City k dispozici prakticky kompletní výběr. Sám po utkání ale hostující lodivod uvedl domněnku o tom, že Mbappé by se měl rychle uzdravit. Nicméně až následná vyšetření přece ukážou, jak na tom francouzský forvard po zdravotní stránce bude.

Domácí pocítili Mbappého největší přednosti už po čtyřech minutách hry. Ander Herrera si všiml, že se mu rozebíhá jeho spoluhráč, ten pláchl všem svým obráncům, z hranice vápna sice nebyl v nejideálnější střelecké pozici, přesto svou střelu nasměroval od tyčky a přesně za brankovou čáru. Gólman Oukidja se po tomhle pokusu mohl pouze hodně smutně ohlédnout.

Hostům pochopitelně tenhle moment hodně pomohl k uklidnění celé situace. Svého soupeře do žádných větších příležitostí nepouštěli, ve 29. minutě se osmělil snad jen Centonze, avšak na brankáře Navase, navrátilce do základní sestavy, nevyzrál. PSG naopak chtělo svůj náskok navýšit třeba v 16. minutě, jenomže Neymarovi zahrání přímého kopu nevyšlo dle představ.

Mužstvu kouče Frédérica Antonettiho se podařilo rozvlnit síť hned zkraje druhého poločasu. Boulaya vyslal centr na zadní tyčku, kam si naběhl nestrážený Centonze, a ten hlavou uklidil míč pohotově za Navase. Les Parisiens každopádně velmi záhy podnikali kroky k navrácení svého vedení, ale v 50. minutě nemířil přesně Pablo Sarabia a neprosadil se pak ani Paredes.

Na sklonku hodiny se nicméně znovu ukázalo, jak důležitý pro PSG je Mbappé. Jeho dělovka, tečovaná bránícím Kouyatém, pak zaplula za Oukidju, jenž na změnu směru tohoto zakončení nestačil včas reagovat. Výhru poté pečetil PSG ještě Icardi v 89. minutě, jehož ve vlastním vápně podrazil Bronn, a nařízenou penaltu sám argentinský útočník po panenkovsku využil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr, ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele