22. kolo
31.01.2021 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Neymarovy penalty nepomohly, PSG senzačně nestačilo na Lorient

Opravdu hodně nečekaným způsobem přišli fotbalisté PSG o průběžné vedení v tabulce, které drželi před rozehráním aktuálního dvaadvacátého kola. Neurvali totiž jediný bod z půdy Lorientu, který dle předpokladů bojuje především o holé přežití, přestože dokonce zahrávali dva pokutové kopy. Domácí svého protivníka porazili vůbec poprvé po skoro deseti letech.

V uplynulých sedmi ligových kolech získali Pařížané na své konto solidních sedmnáct bodů z možných jednadvaceti. Pod vedením nového trenéra Mauricia Pochettina se zdálo, že se začínají dostávat do optimální pohody. Na Bretaňském poloostrově ovšem nepředvedli nijak dobrý výkon. A nakonec argentinský stratég na lavičce Les Parisiens prožil svůj první nezdar.

Les Merlus se ještě před několika dny potýkali s nepříjemnostmi ohledně nakažených nemocí COVID-19. Domácí kouč Christophe Pélissier si musel poradit s brzkým naplánováním dohrávky s Dijonem v důležitém měření sil o záchranu a také připravit mužstvo co nejlépe na tento duel. Lorient těžké chvíle ustál. A záhy se vyhoupl po dvou výhrách z poslední pozice.

Hlavně v prvním poločase působilo PSG opravdu hodně mizerným dojmem. Už když se oba celky loni v prosinci potkaly naposledy, Pélissierův výběr byl mnohdy tím nebezpečnějším družstvem. I proto se vlastně ve 36. minutě ujal zaslouženého vedení, to když laxně bránící Danilo Pereira ani Kimpembe neodvrátili míč do bezpečí, a tak se parádně trefil Abergel.

Hosté v podstatě využili svou jedinou možnost prvního poločasu a vyrovnali stav ve 45. minutě. Neymar vlétl do šestnáctky, nešikovně ho v ní srazil Mendes, navrátilec do sestavy Lorientu, a sudí Stinat nařídil bleskově penaltu. K ní se postavil obvyklý exekutor, tedy sám faulovaný, a pohotově překonal brankáře Dreyera do jeho protipohybu, čili svým tradičním způsobem.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili Pařížané o dost lépe než do celého zápasu. Po ruce Mendese v pokutovém území po Neymarově akci sudí Stinat ani po konzultaci s VAR neukázal na bílý puntík, po jasném kopnutí Mendese ve vápně do Icardiho už ano. A Neymar v koncovce znovu nezaváhal, Dreyer zkrátka opět nevystihl směr jeho střely.

Kdyby v 72. minutě po centru Neymara navýšil náskok PSG hlavičkující Icardi a vyzrál na Dreyera, asi by bylo o vítězi tohoto klání rozhodnuto. Domácí se ovšem nevzdali, v 80. minutě po narážce se střídajícím Moffim skóroval napodruhé jeho kolega z lavičky Wissa, napoprvé byl totiž zablokován Kimpembem, a v závěru své sólo úspěšně završil sám Moffi.

Lorient tak slavil senzační triumf.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele