12. kolo
29.11.2020 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Petar Škuletić (© AFP)

Montpellier zdolal Lorient nejtěsnějším možným rozdílem

I vítězství o jediný gól se počítají a MHSC díky tomuto celkově sedmému nadále udržuje kontakt s předními příčkami. Naopak Les Merlus se zase o něco více namočili do hry o udržení.

Už ve 4. minutě se v dobré pozici octnul Quentin Boisgard, avšak jeho zakončení mělo do přesnosti hodně daleko. Poté to z hranice šestnáctky zkoušel Florent Mollet, jehož pokus byl zblokovaný na rohový kop. Ve 20. minutě se snesl centr na hlavu Daniela Congrého a za Paulem Nardim zvoněla branková konstrukce.

Obránci obou celků si obětavě stoupali do dráhy letu míče. A když nezasáhli obránci, jistili vše gólmani, tak jako Paul Nardi ve dvaatřicáté minutě, když vychytal hlavičku Gaëtana Labordeho. V nastaveném čase potvrdilo video ruku domácího hráče ve vlastní šestnáctce. Exekuce nařízené penalty se ujal Téji Savanier a vysoko přestřelil.

Po změně stran to byl dál hodně bojovný duel, ve kterém oběma stranám chyběla kreativita v ofenzivní fázi. Všechno musel rozseknout až v 79. minutě Petar Škuletić, jenž přišel na hrací plochu nějakých šedesát sekund předtím! Už to vypadalo, že La Paillade slušně vyhlížející brejk zadrbají. Andy Delort však posunul míč zpět na hranici vápna, kde si jeho srbský spoluhráč nezpracoval kulatý předmět zrovna nejoptimálněji.

Při střele levačkou měl zároveň obrovské štěstí, že před ním stál Jérôme Hergault, který míč tečoval mimo dosah brankáře Nardiho - 0:1. Les Merlus se snažili a dokonce tohoto klání si vytvořili dvě slušné šance. Jednu vychytal Jonas Omlin, zatímco při té druhé pálil Fabien Lemoine o malinkatý kousek vedle. V závěru ještě přišel na hřiště místo Delorta třiačtyřicetiletý Vitorino Hilton. MHSC tedy může být před mačem proti PSG o něco klidnější. Lorient naopak doufá, že se mu podaří bodovat proti Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele