16. kolo
20.12.2020 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kevin Volland (© AFP)

Monaco nejtěsnějším možným rozdílem porazilo Dijon

Svěřenci Nika Kovače tak ukončili třízápasovou sérii bez jediného bodu, nicméně si jsou dobře vědomi toho, že herně to stále není ono. V každém případě vítězství se počítá, protože díky němu knížecí celek poskočil na prozatímní sedmou příčku. Naopak Dijon zůstává po deváté porážce na dvacátém místě.

Jediný gól tohoto duelu padl v 15. minutě. Kevin Volland si narazil s Wissamem Ben Yedderem a svou pravačkou náramným způsobem rozvlnil síť - 0:1. Ve 20. minutě se po rohu dostal k hlavičce Bruno Ecuele Manga. Branka mu byla v tomto případě malá. Aurélien Tchouaméni pak napřáhl z velké dálky a Anthonyho Racioppiho rozhodně výrazně nevystrašil.

Ve 38. minutě hlavičkoval v dobré pozici vedle Guillermo Maripán. Nedlouho před odchodem do šaten se míč po rozehrávce standardní situace odrazil k Éricu Ebimbemu. Tahle povedená rána pod břevno však nemohla být pro předchozí těsný ofsajd uznána. Další pokus patřil Mouniru Chouairovi, který zacílil o kousek vedle monacké svatyně.

V závěru první půle ještě Racioppi výborně zlikvidoval střelu Gelsona Martinse. V jednapadesáté minutě mohlo být vyrovnáno, kdyby Moussa Konaté ve výborné pozici nepřestřelil. Jednička DFCO následně měla plné ruce práce s Vollandem. Hlavička střídajícího Willema Geubbelse, která se odehrála v 72. minutě, nebyla z nejnebezpečnějších.

Éric Edimbe si při své další šanci určitě věřil, ale nic mu to ve finále nebylo platné. Ten samý hráč selhal i v nastaveném čase, protože s jeho slabou střelou Vito Mannone opravdu neměl problém. Monaco zakončí rok 2020 domácím kláním proti AS Saint-Étienne. DFCO stále může případná výhra proti Nîmes posunout alespoň na barážovou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele