1. kolo
22.08.2020 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dijon přišel o domácí neporazitelnost, padl totiž s Angers

Angers potvrdilo, že na Dijon se mu v dobách nedávných velmi dobře dařilo, a díky jediné brance Ismaëla Traorého ze 22. minuty ho skolilo už počtvrté v řadě. Domácí se přitom proti celku z Bretaňského poloostrova už potřetí za sebou ani jednou neprosadili. Bohužel pro ně všudy všeho vyprodukovali za celých devadesát minut jedinou přímou střelu na branku.

Mužstvo z Burgundska zároveň přišlo o svou dlouhatánskou šňůru bez porážky. V lize před přerušením loňské sezóny doma hned dvanáctkrát v řadě urvalo vždy alespoň bod, jenže hned na startu té nové zaznamenalo nepříjemný neúspěch. Přitom pro Dijon by v boji o záchranu měla hrát bilance před vlastními fanoušky opětovně možná tu nejdůležitější roli vůbec.

Do utkání přitom svěřenci trenéra Stéphaneho Jobarda nevstoupili špatně. Už v 5. minutě vyrazil gólman Bernardoni zakončení Ngondy pouze k nohám Scheidlera, jenž doklepl míč do sítě, protože se ovšem nacházel v ofsajdu, nebyl jeho přesný zásah regulérní. Angers mohlo na druhé straně udeřit záhy, Kanga však z blízkosti na brankáře Gomise zkrátka nevyzrál.

Rozhodující moment tohoto střetnutí přišel na řadu ve 22. minutě. Fulginimu se podařilo patičkou prostrčit balón ve vápně na Thiouba, který tlačil svou střelu na bližší tyčku, nicméně orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Smutnit ale nikterak nemusel, protože se meruna odrazila přímo ke spoluhráči Ismaëlovi Traorému, jenž poté pravačkou pohotově zacílil.

Domácí výrazně zahrozili opětovně ve 37. minutě. Ebimbe pronikl do šestnáctky, na hranici brankového území se snažil najít sbíhajícího si Scheidlera, ten každopádně na jeho přihrávku nedosáhl. Míč každopádně doputoval až k Mariému, před nímž najednou zívala úplně prázdná brána, dostal se ale do velmi složitého úhlu, a tak z dosti těžké pozice napálil jenom tyčku.

Ve 49. minutě se Dijonu podařilo znovu skórovat, zase prostřednictvím Scheidlera, i v tomto případě ale musel jednoduše smutnit, jelikož porušil pravidlo o ofsajdu. V 61. minutě naopak hosté mohli svůj náskok pojistit, ve výtečném postavení ovšem Fulgini svou tečovanou střelu nasměroval pouze do míst, kde stál připravený, pozorný a úspěšně zasahující Gomis.

Tým kolem kouče Stéphaneho Moulina svého soka ve druhém poločase obecně do nějakých gólových příležitosti často nepouštěl. Předvedl především v defenzivní fázi organizovaný výkon, který na udržení vedení nakonec stačil. A to navíc mohl přidat ještě jednu branku, každopádně po Fulginiho standardce hlavičkoval těsně nad břevno naskakující Santamaría.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele