21. kolo
23.01.2021 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Monaca (© AFP)

Derby o Azurové pobřeží zvládlo lépe AS Monako

Ve Francii se v sobotu večer hrál šlágr mezi Monakem a Olympique Marseille, načež z vítězství se nakonec radoval domácí tým. V utkání, kterému se někdy přezdívá "Derby de la Mediterranée", padly celkem čtyři branky, z toho tři do hostující sítě. Pod výhru "Knížat" se nejvýrazněji podepsali Maripán, Tchouameni a Jovetić. Čestný úspěch hostů měl při úvodní brance zápasu na svědomí Radonjić.

Zápasy Monaka s Olympiquem Marseille patří ve Francii mezi ty nejsledovanější a výjimkou nebylo ani sobotní klání na stadionu Stade Luis II. Oba celky usilují o postup do Ligy mistrů, ale jen vítěz se mohl prvním třem příčkám přiblížit, což se nakonec podařilo domácím.

Trenér OM André Villas-Boas nechal jen na lavičce náhradníku Dimitriho Payeta a v ofenzivě tak spoléhal na trio Thauvin, Radonjić, Benedetto. Na druhé straně se měli o ofenzivní choutky starat kapitán Wissam Ben Yedder a Kevin Volland.

V Monaku se na úvodní branku nečekalo dlouho a hostům na ní stačilo dvanáct minut. Nemanja Radonjić předvedl rychlé nohy, s balónem pláchl obraně a před Lecomtem přesně zakončil. Svěřenci trenéra Kovače se snažili o co nejrychlejší vyrovnání a blízko byli po ráně Diopa, kterou Mandanda vyrazil. Monako si zejména v závěru prvního poločasu vytvořilo tlak, ale vyrovnání se nedočkalo. Vollandovi z ideální pozice chyběla razance a Wissam Ben Yedder pro změnu těsně netrefil branku.

Monako se dočkalo až krátce po změně stran. Niko Kovač nejprve poslal na hřiště ruského útočníka Golovina a chvíli na to si na centrovaný balón naskočil stoper Maripán a hlavou srovnal na 1:1. Po vyrovnání následovala vyrovnaná pasáž hry, během které si žádný z týmů gólovku nevypracoval.

Zápas se nakonec zlomil čtvrthodinu před koncem ve prospěch "Knížat". Po rohovém kopu se opět hlavou prosadil tentokrát Aurélien Tchouameni a Marseille se v závěru musela hnát za vyrovnáním. To se jí nepodařilo a v nastavení přidal z pohledu domácích pojistku Stevan Jovetić. Černohorský reprezentant ukázal, že umí zahrávat volné přímé kopy a povedenou ranou nedal Mandandovi šanci. Monako porazilo v derby Marseille 3:1 a posunulo se na průběžnou čtvrtou příčku. Marseille zůstává v závěsu šestá, ale bude se muset hodně zamyslet, neboť prováhala několik možností přiblížit se dokonce prvnímu místu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se nechystá Marseil vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten kurz to stoji za to 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele