20. kolo
16.01.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Laywin Kurzawa (© AFP)

Kurzawa zastoupil Neymara či Mbappého, PSG díky jeho brance skolilo Angers

Pařížané navázali na středeční triumf z Trophée des Champions proti Marseille, potvrdili roli favorita na půdě Angers, a byť svého soupeře nepřestříleli tak jako loni v říjnu o pět branek, posunuli se díky nejtěsnějšímu možnému vítězství dočasně do čela tabulky. O osudu utkání přitom rozhodl nečekaný střelec, premiérový zásah v této sezóně si zapsal Layvin Kurzawa.

Hosté každopádně nepředvedli vyloženě dechberoucí výkon. Vytvořili si sice možná větší počet slušnějších gólových šancí, očekávaně drželi více míč na svých kopačkách, avšak třeba v počtu střel na bránu se jim jejich soupeř rovnal. Po minulé porážce v Monacu ale ani nyní nevsítili svěřenci trenéra Stéphaneho Moulina ani branku a opět se museli smířit s nezdarem.

Pařížský brankář Navas se musel mít na pozoru už ve 2. minutě utkání, vyskakoval si na něj totiž Capelle, jeho pokus ovšem zlikvidoval. Na druhé straně se PSG poprvé výrazněji osmělilo až ve 22. minutě, a to prostřednictvím Mbappého, jenomže svou pravačkou balón nenasměroval do potřebných míst. Ve 27. minutě nemířil přesně ani jeho spoluhráč Paredes.

Ve druhém poločase přece jenom mužstvo kouče Mauricia Pochettina začalo v útoku navyšovat obrátky, ve 48. minutě levou nohou mínil změnit dosud bezgólový stav opětovně Mbappé, každopádně ani v tomto případě gólmana Bernardoniho napřímo nezaměstnal, neboť vypálil pouze do zámezí. Ani v 55. minutě poté Mbappé nezužitkoval slibný rychlý protiútok.

Rozhodující okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu v 70. minutě. Florenzi unikl po pravé straně, vyslal centr do pokutového území, odkud chtěl vracející se Thomas dostat merunu do bezpečí, jenže protečoval ji v podstatě jenom na zadní tyčku, odkud z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě, Kurzawa. Na vyrovnání se již Angers ve zbývajících pasážích hry nezmohlo.

Přitom v 51. minutě mohli být Les Scoïstes klidně těmi, kdo se mohl zkraje druhého dějství ujmout průběžného vedení, jenomže Dionyho hlavičku bravurně zneškodnil připravený Navas. Čím více se následně blížil konec utkání, tím více se domácí soustředili na bránění velmi cenného nerozhodného výsledku. PSG nicméně přece v ofenzívě nesušilo pusu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele