10. kolo
19.10.2019 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse pod novým trenérem porazilo Lille

Fotbalisty Lille v týdnu čeká další zápas Ligy mistrů, ale generálka na půdě Toulouse se jim vůbec nepovedla. TFC pod novým koučem Antoinem Koumbouarém zabralo a zvítězilo 2:1.

Přitom Toulouse žádnou oslnivou formu před reprezentační přestávkou nemělo a díky sérii špatných výsledků dokonce odvolalo trenéra Alaina Casanovu. Novou tváří se na trenérské lavičce stal Antoine Kombouaré a začal vítězně.

Začátek zápasu nebyl v jeho podání vůbec jednoduchý. Poklidné tempo žádné velké šance nepřinášelo a už v 16. minutě musel poprvé sáhnout ke střídání. Zraněného Saïda nahradil Sanogo. To ale nebylo všechno, protože o deset minut později se zranil i kolega Diakité a Koumbouaré musel střídat podruhé. To nebyla zrovna komfortní situace, TFC jí však zvládlo a dokonce přispěchalo s první gólovkou, když Sanogo nůžkami těsně minul Maignanovu branku. Ještě více štěstí měli hosté před koncem prvního poločasu, kdy Gradel pro změnu dělovkou orazítkoval břevno.

Lille nepředvedlo v prvním poločase výkon hodný účastníka Ligy mistrů a podstatná změna nenastala ani po změna stran. V 58. minutě navíc přišla pohroma a Dogy poprvé inkasovaly. Na Dosseviho centr si naskočil Yaya Sanogo a Maignan nedokázal zasáhnout. Nabuzené TFC pak o chvíli později přidalo i druhý gól. Hlavní sudí odpískal hraní rukou Pieda a nařídil pokutový kop. Nutno podotknout, že Max Gradel ho proměnil s velkým štěstím, balón totiž prošel po zemi Maignanovi pod tělem.

Tak jako tak domácí vedli 2:0 a byli na nejlepší cestě získat tři body. Definitivní pojistku mohl vstřelit opět Max Gradel a to po neuvěřitelné situaci. Osm minut před koncem Pied znovu zahrál rukou a Gradel šel jako v prvním případě na penaltu. I tentokrát jí kopl mizerně, ba ještě hůře a branku hodně přestřelil. Lille ještě dokázalo vykřesat naději, když se ze vzduchu hlavou trefil José Fonte, ale na vyrovnání už bylo velmi málo času.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele