19. kolo
21.12.2019 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

PSG smetlo Amiens a upevnilo si vedení

PSG se rozloučilo s rokem 2019 další kanonádou, tentokrát do sítě nešťastného Amiens. Hosté se ještě v prvním poločase jakžtakž drželi, ale po změně stran začala ofenzíva Le Parisien úřadovat naplno a brankář Gurtner v celkovém součtu inkasoval čtyři branky.

Hráči Amiens neměli v Parku princů vůbec co ztratit a přestože velmi rychle inkasovali, nakonec nesehráli vůbec špatnou první půli. Pochopitelně rychle inkasovaný gól proti PSG, to není nic, co by se vám zrovna hodilo do krámu. Obrana Amiens nechala otevřené dveře dokořán a rychlonohý Mbappé zužitkoval Neymarovu kolmici krásným obloučkem přes Gurtnera. Ve 24. minutě odmítl Mbappé druhý gól, když zblízka netrefil trestuhodně branku a to už hráli Pařížané bez zraněného Abdoua Dialla, kterého nahradil Marco Verratti.

Po půlhodině hry byla obrana Amiens ve velkých problémech a celou situaci zvládla jen s přispěním ohromné porce štěstí. Během chvilky pálil na Gurtnerovu branku Paredes, Di María, Neymar i Mbappé, ale hostující brankář pokaždé dobře zasáhl či mu vypomohla obrana.

Poločas skončil výhrou Paříže 1:0 a to mohli být hosté ještě rádi, nicméně po změně stran už se ofenzivní smršti PSG neubránili. Hned z kraje druhé půle zvyšoval na 2:0 po Icardiho přihrávce Neymar a domácí pak zachránila před kontaktním gólem branková konstrukce, kterou napálil Dibassy.

Po hodině hry obdržel pas do běhu Mbappé a uvnitř šestnáctky chladnokrevně zakončil a zvýšil na 3:0. O pět minut později sice snížil pěknou volejí v šestnáctce John Stiven Mendoza, ale poslední slovo měli stejně Pařížané. Neymarův opravdu krásný centr došel na zadní tyč, kde Icardi trefil poloodkrytou branku. PSG vyhrálo 4:1 a upevnilo si už tak suverénní vedení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

I PSG muže zatopit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele