21. kolo
24.01.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dělba bodů v Nice, remizovalo v páteční předehrávce s Rennes

Zajímavé měření sil dvou tradičních účastníků Ligue 1 skončilo asi spravedlivou remízou. Nice bylo konečnému vítězství blíže, do vedení ho totiž poslal krátce po změně stran Kasper Dolberg, devět minut před závěrečným hvizdem hlavního rozhodčího Hakima Ben El Hadjiho však Flavien Tait zachránil Rennes od bezbodového neúspěchu svou vyrovnávací trefou.

Oběma celkům se před týdnem podařilo postoupit do osmifinále Coupe de France a chtěly na svoje výsledky navázat i ve vzájemném utkání. Nice přitom nyní znovu potvrdilo, že na Rennes se mu v uplynulých sezónách velmi dobře dařilo. A teď svou šňůru neporazitelnosti s klubem ze severu Francie ještě více natáhlo, konkrétně na devět klání v řadě.

První poločas nabídl několik zajímavých momentů, ani jedna z příležitostí však ještě úvodní brankou neskončila. Do té první se propracoval v 16. minutě Claude Maurice, který zakončil svou hlavou, nicméně míč nasměroval těsně vedle brány. V 19. minutě hlavičkoval z nebezpečné pozice jeho spoluhráč Maolida, ani on ale mezi tři tyče nezamířil.

Nice bylo směrem dopředu pořád o něco aktivnější, ve 24. minutě se do další vyložené šance dostal Dante po rohovém kopu, nicméně hostující gólman Mendy si s jeho pokusem stačil poradit. Rennes mohlo v rámci dějství prvního skórovat snad jen ve 32. minutě, Niang vypálil svou levačkou, avšak brankář Benítez předvedl vůči němu pohotový zákrok.

Ve 47. minutě se OGC již zadařilo rozvlnit síť. Lees Melou unikl po pravé straně, následně svou přihrávkou našel v brankovém území ze druhé vlny nabíhajícího si Dolberga, který z blízkosti snadno vyzrál na Mendyho. Domácí od té doby jako by ofenzívě výrazně polevili. A naopak mužstvo z Bretaňského poloostrova začalo čím dál více vystrkovat růžky.

V 64. minutě se po delší době znovu osmělil Niang, který ozkoušel svou pravou nohu, avšak naneštěstí pro něj trefil pouze brankovou konstrukci. Senegalský forvard byl k neudržení i nadále, v 67. minutě se protlačil k hlavičce po rohovém kopu, avšak ani v tomhle případě neseřídil svoje mířidla správně. V 69. minutě vychytal Benítez možnost Morela.

Nakonec se hosté své odměny, a nutno říci, že zřejmě zasloužené, dočkali. Boey vyslal centr zprava do pokutového území, tam se sice ještě Niang k meruně neprobojoval, ale ta se odrazila do cesty Taita, který již snadno zacílil. Tři body mohl dokonce Rennes přisoudit v 83. minutě Raphinha, domácí však měli velké štěstí, že vystřelil balón jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sports.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele