3. kolo
27.08.2019 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon poprvé padl. Nestačil venku na Montpellier

Lyon zvládl úvodní dvě kola na jedničku s hvězdičkou, Monacu a Angers nasázel v součtu obou zápasů hned devět branek a žádnou neobdržel, jenže v Montpellieru na svou formu nenavázal. Vůbec poprvé v tomto ročníku inkasoval a směrem dopředu se naopak vůbec neprosadil. O osudu tohoto střetnutí rozhodl přesný zásah Arnauda Souqueta.

Opravdu to pro Les Gones nebyl povedený zápas. Na svého protivníka dlouhodobě umějí, od roku 2016 s ním prohráli jen jednou jedinkrát, a to ještě v rámci Ligového poháru, čelili však tentokráte jedné penaltě a vlastnímu vyloučení. A nelehkou situaci nezvládli. MHSC naopak po prohře s Rennes a remíze v Bordeaux konečně zaznamenal tříbodový výsledek.

Ačkoli domácí po úvodních dvou utkáních Ligue 1 opravdu nijak výrazně nepřesvědčili o svých kvalitách, favorita tohoto duelu se nezalekli. Už v 1. minutě se propracoval do zakončení z dobré pozice Cozza, ovšem jeho pokus lízl tyčku. V 16. minutě se do šance dostal taktéž jeho spoluhráč Laborde, avšak ani on se kýženého úspěchu nedočkal.

V podstatě až po dvaceti minutách zahrozil rovněž OL, a to zásluhou Depaye, ale ten svou pravačkou mířil jen vedle. Ve 37. minutě přišel na řadu další důležitý moment, Montpellier se totiž dočkal penalty poté, co Andersen stáhl ve vápně Labordeho. Jenže vybraný exekutor pokutového kopu Delort selhal a trefil z bílého puntíku pouze brankovou konstrukci.

Nicméně svěřenci kouče Michela Der Zakariana nemuseli dlouho smutnit, jelikož o pět minut později se dočkali zřejmě zasloužené odměny za svou aktivnější hru v ofenzívě. Po Molletově odvráceném rohovém kopu se za hranicí šestnáctky objevil Souquet, který na nic nečekal a z halfvoleje zamířil za záda zkoprnělého gólmana Anthonyho Lopese.

Jen chvilku po obrátce hrálo mužstvo trenéra Sylvinha jen o deseti mužích v poli. Koné se dostal do křížku s Delortem, kterému uštědřil hlavičku do obličeje, a pakoval se ze hřiště předčasně. Oslabený Lyon se už na vyrovnání nezmohl. V 61. minutě se o to po standardce zahrávané Traorém pokoušel Denayer, svou hlavičku však usměrnil jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sports.fr, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat
Zajda

0-2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele