21. kolo
25.01.2020 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier slavil první výhru nad Dijonem od roku 2011

Montpellier po více jak osmi letech prolomil své velké prokletí s názvem Dijon. Od roku 2012 nad ním v osmi případech za sebou nezvítězil, a nutno podotknout, že hned šestkrát se mezi oběma celky urodila remíza. Tentokráte však domácí potvrdili roli favorita, a ačkoli hosté opravdu notně odolávali i v oslabení, nakonec si žádné body domů neodvezli.

Svěřenci trenéra Michela Der Zakariana se tak díky své třetí ligové výhře v řadě posunuli už na čtvrté místo, tedy aspoň do nedělního odpoledne, a i nadále pokračují v dobrém výsledkovém režimu. O všem podstatném se v souboji s klubem z Burgundska rozhodlo ve druhém poločase, který vyrezultoval ve tři vstřelené góly a taktéž jednu červenou kartu.

První dějství však nenabídlo příliš zásadních momentů. Tedy možná jeden ano, v 19. minutě totiž svou první žlutou kartu za faul na Le Talleca inkasoval Chouiar, jemuž tohle varování ve finále nestačilo, a devět minut po obrátce se pakoval předčasně z hrací plochy. Nevybíravě totiž přišlápl nohu Savaniera a vysloužil si i druhou žlutou kartu.

Jinak oba týmy mohly v prvním poločase skórovat, každý z nich jednou. Dijon se dostal do větší příležitosti už po dvou minutách hry, svou levačkou prověřil připravenost gólmana Rulliho vždy nebezpečný Júlio Tavares, avšak neuspěl. Ve 30. minutě se naopak snažil za Montpellier prosadit Savanier, jeho střela z přímého kopu ale jen olízla břevno.

V 52. minutě se MHSC propracovalo do další šance, a to zásluhou Labordeho, který na pravé straně pole elegantně obehrál bránícího Lautou, vnikl do pokutového území, jenže v koncovce selhal a trefil z blízkosti pouze nohu vyběhnuvšího brankáře Gomise. V 55. minutě, již po Chouiarově vyloučení, se mužstvo La Paillade ujalo průběžného vedení.

Savanier nejenže vybojoval přesilovku pro svůj tým, ale také dobrou pozici pro zahrání standardky. A tu zužitkoval Mollet parádně, obstřelil připravenou zeď a zamířil přesně k brankové konstrukci. Druhá branka domácích na sebe nenechala dlouho čekat. V 63. minutě vyslal Mollet centr z rohového čtvrtkruhu na bližší tyčku, kde zacílil Delort.

Dijonu se podařilo tohle střetnutí přece jenom malinko zdramatizovat čtrnáct minut před koncem. Chafik zprava vyslal centr do šestnáctky, kde důrazný Cádiz předskočil ve vzduchu obránce Le Talleca, sklepl míč pro Mamu Baldého, který si pak v koncovce poradil. Další přesný zásah však hosté nevyprodukovali, a museli tak překousnout porážku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sports.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Delort si myslim minimálně jednou trefí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele