15. kolo
01.12.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nantes zastavilo pád a Toulouse v přesile porazilo 2:0

Nantes si po pěti kolech zase vzpomnělo, jak chutná vítězství a v nedělním utkání porazilo Toulouse 2:1. Pro Kanárky to byla velice důležitá výhra, zastavil se totiž jejich pád tabulkou a navíc zůstali v kontaktu s pohárovými příčkami, na třetí Angers přitom ztrácejí jen jeden bod. Zápas výrazně ovlivnila brzká červená karta pro hostujícího Kouadia Koného.

Vyloučení francouzského středopolaře se ukázalo být jako klíčové. Nantes sice začalo dobře a v první velké šanci zabránil inkasovanému gólu na brankové čáře obránce Sylla, avšak prosadit se dokázalo až po vyloučení. Ve 26. minutě obdržel Koné už druhou žlutou kartu, takže nemohlo následovat nic jiného, než záložníkovo vyloučení. Už v početní převaze pálil nebezpečně na branku Kader Bamba a Reynet musel fantasticky vyrážet nad břevno. Téfécé nakonec čistý štít neudrželo, po nešťastné ruce Sylly nařídil sudí pokutový kop a Abdoulaye Touré s přehledem poslal Nantes do vedení.

Kanárci si nechtěli dělat problémy a jen pár minut po změně stran vstřelili druhý gól. Na Simonův centr stačilo Ludovicu Blasovi nastavit jen špičku kopačky a balón se od ní odrazil do poloodkryté branky.

Toulouse sympaticky nerezignovalo a i v oslabení se dál srdnatě rvalo. V 55. minutě orazítkoval z volného přímého kopu břevno Max Gradel. Na druhé straně už v závěru vstřelil další gól Koulibaly, ale branka nebyla pro ofsajd uznána. Hosté si za bojovný druhý poločas korekci zasloužili a skutečně se jí dočkali v nastaveném čase. Po zbytečném faulu Abeida se také na straně Toulouse kopala penalta a Aaron Iseka vykřesal malinkatou naději. Opravdu malinkatou, protože na další gól už nezbyl žádný čas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nantes nějak padá. Ale tohle musí dát , už kvuli nenáviděným sk.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele