23. kolo
04.02.2020 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Vydřené vítězství. PSG ve vloženém kole uspělo v Nantes

I bez zdravotně indisponovaného Neymara, jehož zranění by snad nemělo být nijak vážné, se fotbalistům PSG podařilo urvat tři body na půdě Nantes, získali již tak své sedmé vítězství v řadě napříč všemi soutěžemi a upevnili si svoje vedení v tabulce Ligue 1. Nutno však zmínit, že jejich soupeř jim v poslední třetině klání opravdu pořádně zatopil.

Kanárci jsou pro Pařížany jedním z nejoblíbenějších protivníků vůbec. V uplynulých devatenácti zápasech nad nimi zvítězili hned v osmnácti případech, a to včetně podzimního měření sil, jen jednou prohráli, a to v loňském ročníku. Že tentokráte budou chtít Stade de la Beaujoire vyloupit naplno, ukázali bezpochyby v první půli, kterou jasně ovládli.

Domácí se během úvodní pětačtyřicetiminutovky sotva dostali na útočnou polovinu a v podstatě jen sledovali, kterak si mužstvo kouče Thomase Tuchela vytváří jednu šanci za druhou. V té první se objevil už ve 3. minutě Icardi, který skvěle vyzrál na ofsajdovou past, dostal se do blízkosti gólmana Petriče, ten však včas vyběhl a Argentince vychytal.

V 15. minutě uvolnil svým pasem Di María naběhnuvšího si Mbappého, ten se také ocitl nikým nehlídaný před Petričem, jenže jeho lob nakonec skončil vysoko nad bránou. O pár chvil později Di María rozehrál rohový kop, po němž se snažil skórovat přímou střelou Kimpembe, nicméně na brankové čáře míč odkopl do bezpečí bránící Bamba.

Ve 29. minutě se již hosté dočkali zcela zaslouženého odměny. Mbappé podnikl obvyklý rychlý výpad po levé straně, předložil pak balón do druhé vlny nabíhajícímu si Di Maríovi, a ten okamžitě vypálil ke vzdálenější tyči. A protože míč ještě v cestě do sítě tečoval lehce, a možná i nechtěně, jeho spoluhráč Icardi, byl nakonec přesný zásah připsaný jemu.

Od té chvíle ale jako by Les Parisiens polevili. A třeba už ve 42. minutě mohl srovnat Simon, nebýt toho, že zakončoval v záklonu, díky čemuž zamířil z vyložené pozice pouze mimo bránu. Po přestávce, v 57. minutě, sice Kehrer zužitkoval centr z rohového čtvrtkruhu od Di Maríy, a PSG tak vedlo již o dvě branky, avšak Nantes začalo zlobit čím dál více.

V 61. minutě vystrčil růžky Blas, jenž se odvážně pustil do přesily, propracoval se až do šestnáctky, nicméně na připraveného brankáře Navase nevyzrál. V 68. minutě Les Canaris již vykřesali potřebnou jiskřičku naděje, jelikož Simon potrestal mizernou rozehrávku Kimpembeho, upaloval sám na Navase, a toho pak bez větších obtíží překonal.

Svěřenci trenéra Christiana Gourcuffa byli politi živou vodou. V 72. minutě zacílil ze střední vzdálenosti Louza, Navas ovšem byl na jeho pokus připravený. A následně dvakrát zahrozil střídající Emond. V 79. minutě nejprve z tutového postavení nevystřelil mezi tři tyče, v nastavení už nasměroval merunu na Navase, ten ale předvedl perfektní zákrok.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele