8. kolo
28.09.2019 20:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Zápas mezi Metami a Toulouse nakonec vítěze nepoznal

Ale že to na Stade Municipal Saint-Symphorien byl pořádně výživný závěr. Padly během něj celkem tři góly, přičemž ten poslední z kopačky Efthymose Koulourise v šesté minutě nastaveného času.

Kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Habib Diallo nemusel střídat už sedm minut poté, co zaznamenal svou šestou branku v sezoně, což z něj činí spolu s Victorem Osimhenem a Moussou Dembélém lídra tabulky střelců. V 5. minutě duelu s Toulouse obral Habib Maïga o míč Issiagu Sylly a našel Dialla, který se s balonem otočil a jeho pomalá skákavá střela se nakonec dokutálela až do sítě - 1:0.

Při střelecké fazoně senegalského fotbalisty je trochu s podivem, že e Les Grenats pohybují až v dolní polovině tabulky. Výrazný podíl na tom bude mít patrně i fakt, že se jim nedaří vyhrávat na domácím stadionu. Sylla málem napravil svoje zaváhání ve čtyřiadvacáté minutě. Alexandre Oukidja jeho hlavičku výborně vykryl a William Vainqueur si na jeho schopnostech se svým volejem rovněž vylámal zuby.

Po změně stran vítěz letošního Afrického poháru národů překazil radost Maxi Gradelovi. V 86. minutě se však už musel sklonit před hlavičkou Wesleyho Saïda z bezprostřední blízkosti. Šťastný střelec neopomenul poděkovat Gradelovi za vynikající centr - 1:1. V 90. minutě dostaly Mety možnost zahrávat penaltu, neboť Kelvin Amian zahrál rukou tam, kde neměl.

Ibrahima Niané, který přišel na hrací plochu místo zraněného Habiba Dialla, svým pohybem muže v rukavicích dokonale zmátl, takže jeho přízemní zakončení pravačkou k tyči mohlo slavit úspěch - 2:1. Jenže poslední slovo mělo TFC, jmenovitě v úvodu zmíněný řecký forvard, jenž přišel na hřiště teprve patnáct minut předtím.

Yaya Sanogo mu posunul balon efektní i efektivní patičkou a Koulouris bleskurychle zacílil do černého - 2:2. Na Mety čeká o příštím víkendu rovněž osmibodový Brest. Toulouse, které doposud sesbíralo o pouhý bod více, přivítá na domácím Stadium Municipal Girondins Bordeaux, které v tomto kole smolně padlo s PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele